Τα 7 «όπλα» της Ρούλας Πισπιρίγκου στο δικαστήριο και η αλλαγή στάσης

Οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών επέδωσαν κλήση για ανωμοτί κατάθεση, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να ζητά και να λαμβάνει προθεσμία ν’ απολογηθεί με υπόμνημα έως την 8 Ιουλίου.

Τα 7 «όπλα» της Ρούλας Πισπιρίγκου στο δικαστήριο και η αλλαγή στάσης

Προθεσμία για να καταθέσει ζήτησε και πήρε χθες η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο των παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας. Κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών βρέθηκε χθες το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, και συγκεκριμένα στο κελί της, ύστερα από το πόρισμα για τα δύο κορίτσια της, που μιλούσε για δολοφονία.

Τα 7 «όπλα» της Ρούλας Πισπιρίγκου στο δικαστήριο και η αλλαγή στάσης

Το πόρισμα ανέφερε πως τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας από την Πάτρα πέθαναν από ασφυξία. Μοναδική ύποπτος θεωρείται και πάλι η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.Οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών επέδωσαν κλήση για ανωμοτί κατάθεση. Στο σημείο έφτασε και ο δικηγόρος της.

Οπως είχε διαρρεύσει από νωρίς, η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί με υπόμνημα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Οθωνα Παπαδόπουλο, η κλήση για την ανωμοτί κατάθεσή της έχει προθεσμία έως την 8 Ιουλίου.

Τα 7 «όπλα» της Ρούλας Πισπιρίγκου στο δικαστήριο και η αλλαγή στάσης

Μέχρι τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πρέπει να καταθέσει τις έγγραφες εξηγήσεις της, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως «πήρε προθεσμία για 8 Ιουλίου, με προοπτική να δοθεί λίγο ακόμη».

Επεσήμανε ακόμη ότι «οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει (οι έγγραφες εξηγήσεις) να γίνουν εντός 15 ημερών. Εχουμε δυνατότητα να εξαντλήσουμε το 15ημερο, δηλαδή μπορούμε να το πάμε μέχρι 14 Ιουλίου». Οπως είπε, το πιθανότερο είναι οι εξηγήσεις να δοθούν στις 11 με 12 Ιουλίου.

Τα 7 «όπλα» της Ρούλας Πισπιρίγκου στο δικαστήριο και η αλλαγή στάσης

«Η Ρούλα εξακολουθεί να είναι σε έντονη ανησυχία ειδικά μετά την έκδοση του πορίσματος, ωστόσο συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά» δηλώνει ο δικηγόρος Οθων Παπαδόπουλος. Δεν υπήρξε, όπως επισήμανε, υπόνοια ότι το έχει κάνει κάποιος άλλος. «Πρέπει να ελέγξουμε πολύ προσεκτικά το πόρισμα για να δούμε τι άλλαξε μετά από τρία και 1,5 χρόνο αντίστοιχα και να δούμε πώς ξαφνικά κάποια παθολογικά αίτια μετατράπηκαν σε εγκληματικές ενέργειες», συμπλήρωσε.

«Το σημαντικό που αλλάζει τα δεδομένα είναι ότι από σήμερα θα έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα της δικογραφίας, τα οποία χρειαζόμαστε χρόνο να τα μελετήσουμε» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος. Ερωτηθείς για την κλήση για ανωμοτί κατάθεση από πλευράς της, ο δικηγόρος της τόνισε αυτή μπορεί να γίνει μέσω απολογητικού υπομνήματος για να βοηθηθεί χρονικά η διαδικασία αλλά αυτό δεν αποκλείει να της υποβληθούν ερωτήσεις.

 

Οσον αφορά στον Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει καμία επαφή μαζί του. «Η ίδια είπε ότι έχει απόλυτη ανάγκη την ηθική στήριξη τουλάχιστον από τον σύζυγό της. «Με κατηγορούν όλοι οι υπόλοιποι, με κατηγορεί και ο σύζυγος που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά». «Δεν θα έπρεπε να πιστεύει ποτέ ότι θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα παιδιά της», αυτά είναι τα λόγια της», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τα 7 «όπλα» της Ρούλας Πισπιρίγκου στο δικαστήριο και η αλλαγή στάσης

Είναι βέβαιο πάντως ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα έχει τα εξής «όπλα» στη φαρέτρα της όταν θα γίνει η δίκη:
>Τα αρχικά πορίσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων Τσάκωνα – Τσιόλα που αναφέρονται σε θανάτους από παθολογικά αίτια.

>Το πόρισμα του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου Ιωαννίνων το οποίο αποδίδει τον θάνατο της Ιριδας σε αγενεσία φλεβοκόμβου.

>Τις εκθέσεις των δικών της 6 τεχνικών συμβούλων που ανατρέπουν όλες τις άλλες.

>Το ότι απουσίαζε από το δωμάτιο όταν πέθανε η Τζωρτζίνα

>Τις καταθέσεις μαρτύρων ότι αγαπούσε τα παιδιά της και δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε αυτά.

>Τη δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη, πριν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, πως «είναι η καλύτερη μάνα του κόσμου».

>Το ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει βρεθεί η πορεία της κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα και οι Αρχές δεν έχουν βρει τον «προμηθευτή».

Η αλλαγή στάσης!
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι βέβαιο ότι προχώρησε σε αλλαγή στάσης για να αμφισβητήσει το πόρισμα Καρακούκη- Καλόγρηα που μιλά ξεκάθαρα για δολοφονίες! Ετσι αποδέχεται ξαφνικά τα πρώτα πορίσματα των ιατροδικαστών, που όχι μόνο είχε απορρίψει, αλλά είχε υποβάλει μέχρι και μήνυση κατά παντός υπευθύνου, αμφισβητώντας το ένα.

«Μας βγήκε ηπατική ανεπάρκεια, το οποίο βάσει γιατρών και εξετάσεων δεν ήταν εμπεριστατωμένο» έλεγε παλιότερα η 33χρονη.
Πλέον, η Ρούλα Πισπιρίγκου ετοιμάζει την επιχειρηματολογία της ώστε να υποστηρίξει ότι σωστά αποτυπώθηκε από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα πως το παιδί της πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και πάντως σίγουρα όχι από εγκληματική ενέργεια.

Αλλά και ο σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, άλλοτε δεχόταν τα πορίσματα, διαλύοντας κάθε υποψία από το μυαλό του κι άλλοτε τα αμφισβητούσε ευθέως. Στην περίπτωση της Ιριδας, φαίνεται πως η διάγνωση της απουσίας φλεβόκομβου ικανοποίησε και τους δύο γονείς.

«Οταν πήρα την αγενεσία φλεβόκομβου, με κάλυψε γιατί είναι μια απάντηση την οποία μου την τεκμηριώνει κιόλας. Πώς θα πήγαινε στο μυαλό σου μετά ότι έχει κάνει κάτι η Ρούλα;» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης. Ενώ και η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρει μόνο το καρδιολογικό εύρημα και όχι το πνευμονικό οίδημα που είχε γράψει ως δεύτερη αιτία θανάτου η κ. Τσιόλα στο πιστοποιητικό.

«Αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες μου εκθέσεις. Δεν βάζω ποτέ διπλή αιτία. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε…» ανέφερε η κ. Τσιόλα.Ομως κι έτσι, ούτε σε αυτή την ιατροδικαστική υπήρχε ξεκάθαρη απάντηση ή έστω υπόνοια εγκληματικής ενέργειας. Η 33χρονη κατηγορούμενη θα ξανακαλέσει την ιατροδικαστή 10 μέρες μετά.

«Οταν τελείωσε η ιατροδικαστική και βγήκε ο φλεβόκομβος και τελείωσε η υπόθεση και έκλεισε, πήγα στην Τσιόλα και της λέω: Το πανάκι μπορώ να το έχω, για να το βάλω μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα; Και μου είπε όχι» είπε η Πισπιρίγκου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Πλούσος
Γιώργος Πλούσος
1 μήνα πριν

Αυτό που συμβαίνει με τους κατασκευασμένους ενόχους είναι τρέλα.

Τα συνηθέστερα αίτια της παιδικής θνησιγένειας στις ανεπτυγμένες χώρες είναι η ασφυξία και η καρδιά. Άρα η ασφυξία θεωρείται εδώ παθολογικό αίτιο και σίγουρα δεν συνιστά εγκληματική ενέργεια. Μπορεί τα βαθύτερα αίτια να είναι κληρονομικά, αλλά οι γενετιστές λένε ότι κατά ένα σημαντικό ποσοστό τους δεν μπορούν να προσδιοριστούν με βάση το σημερινό επίπεδο γνώσεων. Αυτό σημαίνει ότι και 1 εκατομμύριο αρνητικά γενετικά τεστ δεν μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες ενοχής της κατηγορούμενης Ρουλας Πισπιρίγκου.

Τα παραπάνω απαντούν επίσης στην κακόβουλη μομφή ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αγωνίζεται να βρεί τους δολοφόνους και ενδιαφέρεται μόνο να σώσει τον εαυτό της, επειδή, όπως όλοι γνωρίζουμε, η ίδια υποψιαζόταν εξαρχής τα κληρονομικά και παθολογικά αίτια, θέσηωστηννοποία επιμένει, κάτι που είναι πιό φυσιολογικό από το να υποψιαστεί ότι κάποιοι τρίτοι δολοφόνησαν χωρίς προφανή λόγο και τα τρία παιδιά. Η ίδια δεν αποκλείει την περίπτωση να έγινε λάθος από τους γιατρούς, οι οποίοι μπορεί να εφάρμοσαν δικές τους μεθόδους έκτακτης ανάγκης και τώρα να κρύβονται δικαιολογώντας τον εαυτό τους με τη σκέψη “ετσι κι αλλιώς το παιδί θα πέθαινε” θυσιάζοντας μια ταλαιπωρημένη, αθώα μάνα. Η Ρούλα δείχνει εξωτερικά ψυχρή επειδή έχει αντιμετωπίσει τρεις θανάτους και όφειλε να σταθεί δυνατή για να φροντίσει τα υπόλοιπα παιδιά. Σκλήρηνε γι να αντέξει.

Σε όλες τις φωτογραφίες τα παιδιά δείχνουν να σφύζουν από ψυχική υγεία, γεγονός που αποδεικνύει ότι η σχέση με τους γονείς ήταν απόλυτα φυσιολογική.

Η κεταμίνη εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός μόνο μετά την κατακραυγή του όχλου και η επικινδυνότητά της σε παιδιά φούσκωσε από τους “ειδικούς” σταδιακά σε δυο ημέρες σε βαθμό που “η δόση σκότωνε ελέφαντα”, οι οποίοι όμως διαψεύδονται στην πράξη: 9 υγιή παιδιά έλαβαν κατά λάθος έως 100 πλάσια δόση κεταμίνης και δεν έπαθαν τίποτα:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10499950/

Μαργαριτιδης
Μαργαριτιδης
1 μήνα πριν

Τι είναι αυτά που λες
Είναι φως φανάρι ότι σκότωσε τα παιδιά της
Είναι ψυχικά ανισόρροπη


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αχαΐα: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα
Πάτρα: Νέες συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα στο λιμάνι
Πάρτι φοροδιαφυγής από εστιατόρια στην Αχαΐα - Δεν είχαν κόψει χιλιάδες αποδείξεις αλλά πιάστηκαν από την ΑΑΔΕ
Πάτρα: Νυχτερινή διάσωση Μαλαισιανής από την 6η ΕΜΑΚ - Εμεινε για έξι ώρες εγκλωβισμένη σε ρέμα