Τα άρματα και το λογότυπο του Πατρινού Καρναβαλιού 2022

Προτάσεις και προϋπολογισμοί των αρμάτων ενόψει της προετοιμασίας για τη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού 2022.

papa

Πολλά και σημαντικά ήταν τα θέματα που απασχόλησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης. Δύο από αυτά αφορούσαν τα άρματα για το Πατρινό Καρναβάλι 2022 όπως επίσης και το λογότυπο του Πατρινού Καρναβαλιού, που αφορά σχέδιο που είχε δημιουργήσει ο Αντώνης Παπαντωνόπουλος.

Όσον αφορά στα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού για την επόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του προγραμματισμού για το 2022 ζητήθηκε από τους καλλιτέχνες του Καρναβαλικού Συνεργείου να καταθέσουν σχέδια και προϋπολογισμούς προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία προμήθειάς τους.

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν σχέδια για έξι άρματα και για 30 μπάστακες όπως επίσης και ο προϋπολογισμός του κάθε ενός. Πρώτο άρμα είναι ο «Προπομπός του Πατρινού Καρναβαλιού» σε σχεδιασμό και υλοποίηση Νίκου Λιβάνη, με το κόστος του να ανέρχεται στα 4.637.55 ευρώ.

Ακολουθεί το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου, και πάλι σε σχέδιο και υλοποίηση του Νίκου Λιβάνη με το κόστος του να φτάνει τα 8.658,93 ευρώ.

Ο Νίκος Λιβάνης σχεδίασε και θα υλοποιήσει και το άρμα με τίτλο «Μπότα – Σπιτάκι» κόστους 6.656,48 ευρώ, ενώ ο Νεκτάριος Σαρηγιάννης θα σχεδιάσει και υλοποιήσει το άρμα «Η καλή μας η κυρία» κόστους 4.728,34 ευρώ.

Ο Νίκος Λιβάνης επανέρχεται με δύο ακόμα άρματα, το «Ιγκουάνα – Σπιτάκι» κόστους 6.104, 89 ευρώ και το «Κυκλοφοριακό» κόστους 5.740,18 ευρώ. Τέλος, εγκρίθηκε η δημιουργία 30 νέων μπαστάκων που θα στολίσουν και πάλι την πόλη, με το συνολικό τους κόστος να φτάνει τα 9.342,75 ευρώ.

ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Το επόμενο θέμα που συζητήθηκε είναι το λογότυπο του Πατρινού Καρναβαλιού και συγκεκριμένα είχε ως τίτλο «Εγκριση όρων Ιδιωτικού Συμφωνητικού της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας με τον κ. Αντώνη Παπαντωνόπουλου περί παραχώρησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας επί του χρησιμοποιούμενου από την ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας λογοτύπου».

Όπως είναι γνωστό και είχε ανακοινώσει και η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, στόχος ήταν η κατοχύρωση του λογότυπου του Πατρινού Καρναβαλιού ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επίσημα έγγραφα, σε αναμνηστικά κ.λπ.

Ο Αντώνης Παπαντωνόπουλος είχε σχεδιάσει το σήμα του Πατρινού Καρναβαλιού εδώ και πολλά χρόνια και το είχε παραχωρήσει στον Δήμο Πατρέων, όμως ποτέ δεν είχε αυτό γίνει επίσημο, κάτι που συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης. Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας σχήμα, στο οποίο απεικονίζονται σε τετραχρωμία (πράσινο, μπλε, πορτοκαλί και κόκκινο) μία μάσκα, ένα καρναβαλικό καπέλο και ένα χαμόγελο, ενώ πάνω από αυτά αναγράφεται η φράση «ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ» με ανάμεικτη γραμματοσειρά σε διάφορα χρώματα.

Το συγκεκριμένο λογότυπο θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται σε όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και διάφορες δράσεις, αλλά και σε αναμνηστικά του Πατρινού Καρναβαλιού όπως ημερολόγια, αφίσες,  μεταξοτυπίες κ.λπ.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

3670815
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
vasilis papakonstantinou
sinthetes e1631612441308