Τα “Γλυκά νερά” και η δική μας “πικρή” αλήθεια!

Ο αρχισυντάκτης της “Π” Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος γράφει για την υπόθεση δολοφονίας στα Γλυκά Νερά φτάνοντας σε ένα “πικρό” συμπέρασμα.

Φυσιολογικό είναι ένα φονικό, με πρωταγωνιστή νεαρό άνδρα θύμα τη νεαρή γυναίκα του – κυρίως όταν ο πρώτος αποκαλύπτεται πως είναι ο δράστης κι όχι ο χαροκαμένος σύζυγος – να συγκλονίζει και να απασχολεί την κοινή γνώμη. Τα σχόλια, οι αναλύσεις και η έξαρση του αστυνομικού δαιμόνιου του Έλληνα, στο αποκορύφωμά τους, πριν ακόμα η Αστυνομία “δέσει” την στυγερή δολοφονία, συλλάβει και υποχρεώσει τον αδίστακτο πιλότο σε κυνική ομολογία.

Όσο κι αν τα δεδομένα, πλέον, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να δει κανείς από μια δεύτερη ή τρίτη οπτική γωνία το απίστευτο έγκλημα και σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει την ασύλληπτη πράξη ενός “καλού παιδιού” για την κοινωνία σε Γλυκά Νερά και Αλόννησο, η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο – αλλά και κυρίως με το παρασκήνιο που προηγήθηκε – να αναδείξει κάτι που στις μικρές μας κοινωνίες αποτελεί ένα μεγάλο δίδαγμα.

Οι καλοί γείτονες, φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι δεν είναι πάντα καλοί, γιατί όταν η πόρτα του σπιτιού τους κλείνει κανείς δεν ξέρει τι γίνεται από πίσω.
Άραγε, πόσα …”Γλυκά Νερά” κρύβονται στην γειτονιά μας, στο χωριό μας ή στην πολυκατοικία μας;

Δυστυχώς, το συμπέρασμα αυτό όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, αναδύεται μετά την υπόθεση στα “Γλυκά νερά”…ως μία καθημερινή… “πικρή” αλήθεια!