Τα κόκκινα αβγά του Τζορτζ Κόντιτ πριν τον «εμφύλιο» με Κλαβέλ!

Ο Τζορτζ Κόντιτ μίλησε στην «Π» και στο pelop.gr αμέσως μετά τη νίκη-πρόκριση του Προμηθέα επί της Μπουρζ, με την κουβέντα να πηγαίνει και στο… ελληνικό Πάσχα!

Κόντιτ Κώστας Λαμπρόπουλος και Τζόρτζ Κόντιτ

Ετοιμος να ζήσει το ελληνικό Πάσχα πριν από τη μεγάλη μάχη της προσεχούς Τετάρτης με την Προμιτέι στη Ρίγα της Λετονίας, δηλώνει ο Τζορτζ Κόντιτ.
Ο Πορτορικανός σέντερ, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην πρόσφατη νίκη του Προμηθέα επί της Μπουρζ, μίλησε αμέσως μετά την πρόκριση στους «8» του Eurocup για τα κλειδιά της επικράτησης απέναντι στους Γάλλους, αλλά και για την προσεχή μάχη με τον συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα του Πουέρτο Ρίκο Τζιάν Κλαβέλ.
Οι κυριότερες τοποθετήσεις του 23χρονου σέντερ έχουν ως εξής:
– «Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, χάρη στην ομαδικότητά μας. Αντιμετωπίσαμε πίεση στη διάρκεια του αγώνα, όμως νικήσαμε γιατί μείναμε ενωμένοι και καλύψαμε ο ένας τον άλλον στην άμυνα».
– «Είναι αστείο που θα παίξουμε με τον Προμηθέα της Ουκρανίας. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Στην Προμιτέι παίζει και ο συμπατριώτης μου και συμπαίκτης μου στην Εθνική Πουέρτο Ρίκο, ο Τζιάν Κλαβέλ, ο οποίος έπαιξε παλιότερα στην Πάτρα. Ξέρω το παιχνίδι του και ξέρει το παιχνίδι μου. Στην Προμιτέι έπαιζε μέχρι πριν λίγους μήνες και ο Ντάστιν (σ. Χογκ), ο οποίος μας έχει ήδη πει κάποια πράγματα για τον αντίπαλό μας. Ανυπομονώ για την πρόκληση. Θα πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και μπορούμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».
– «Ανυπομονώ να γνωρίσω το ελληνικό Πάσχα. Μου έχουν πει για τα έθιμα που έχετε. Για παράδειγμα ότι χτυπάνε (σ. μάλλον ήθελε να πει… τσουγκρίζουν!) τα κόκκινα αβγά πριν από το φαγητό. Θα γιορτάσω μαζί με τους γείτονές μου. Η σπιτονοικοκυρά μου, η Λέα, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που με φροντίζει και με προσκάλεσε να περάσουμε μαζί το Πάσχα».
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
Πάντως, τόσο ο Τζορτζ Κόντιτ, όσο και οι άλλοι παίκτες του Προμηθέα θα κάνουν Πάσχα στο γήπεδο λόγω των «τελικών» που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό το ανέφερε και ο Γιάννης Χριστόπουλος αμέσως μετά τη νίκη επί της Μπουρζ: «Θα κάναμε έτσι κι αλλιώς Πάσχα στο γήπεδο. Αυτή είναι η διαφορετικά και οι θυσίες όλων όσοι βρισκόμαστε στον χώρο του μπάσκετ. Νομίζω, πάντως, ότι δεν θα είμαστε οι μόνοι».

Κόντιτ