Ταγίπ Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν έπρεπε να υποπέσει σε τέτοιο λάθος
Η Τουρκία έχει δικαίωμα να αγοράσει F35, εύχομαι η Αμερική να κρατήσει το λόγο της
«Δεν θα έπρεπε να πέσει σε τέτοιο λάθος…» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, για την αναφορά του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο casus belli. «Για τα αμυντικά συστήματα που αγόρασε, εμείς δεν κάναμε κανένα σχόλιο κι όμως είναι ο γείτονάς μας. Μπορεί να αγοράσει και να πουλήσει ό,τι θέλει. Η Τουρκία από την άλλη, τα παράγει αυτά τα συστήματα και έχει δικαίωμα να τα αγοράσει» τόνισε μεταξύ άλλον ο Ταγίπ Ερντογάν, στη συνέντευξη τύπου, μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Για τα F35, συμπλήρωσε σε άλλο σημείο, ο Ταγίπ Ερντογάν: «Ο Ντόναλντ Τραμπ στην πραγματικότητα έχει μια πολύ θετική προσέγγιση απέναντι στην Τουρκία. Εύχομαι τα F35 να παραδοθούν κάποια στιγμή στην Τουρκία και όλη η υφήλιος να πει ότι η Αμερική κράτησε το λόγο της».
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Ταγίπ Ερντογάν, σχολίασε: «Με τον κύριο Μητσοτάκη, τα προβλήματα του Αιγαίου, είναι ένα θέμα που συμφωνούμε ότι θέλουμε να επιλύσουμε. Η επίλυση τέτοιων ζητημάτων είναι πρωτίστως θέμα ηγετών. Πράγμα για το οποίο συμφωνεί και ο ίδιος».
«Μακάρι όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι χρειάζεται υπό την ηγεσία του προέδρου Τραμπ, να επικεντρωθούμε για την επίτευξη της ειρήνης» είπε για τη Μέση Ανατολή…
«Από τη μία ελπίδα για ειρήνη και από την άλλη πλευρά οι επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου. Είναι προκλήσεις για την ανθρωπότητα. Στα εδάφη του Λιβάνου συντελείται μια μεγάλη καταστροφή. 73.000 αθώοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα και εκεί η αθλιότητα συνεχίζεται» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
«Δεν πρέπει να δειλιάζουμε, η περιοχή μας δεν αντέχει άλλη ένταση ούτε άλλη σύρραξη. Όλοι μας έχουμε ανάγκη από ειρήνη και σταθερότητα όπως έχουμε ανάγκη τον αέρα που αναπνέουμε και το νερό που πίνουμε» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Με τον κύριο Τραμπ και όλους τους ηγέτες είχαμε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Στο γεύμα εργασίας θα συναντηθούμε και με τους Ευρωπαίους ηγέτες… Είναι η 75η επέτειος της ίδρυσης της συμμαχίας και το ότι η Άγκυρα φιλοξενεί τη σύνοδο φέρνει μεγάλη ικανοποίηση. Για άλλη μια φορά δείξαμε την τρομερή φιλοξενείς που προσφέρει η Τουρκία στην υφήλιο. Εύχομαι να το επαναλάβουμε στις 29/10/2030 θα φιλοξενήσουμε μία σύνοδο αρχηγών χωρών».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πρέπει να πλένεις τα καινούρια σου ρούχα πριν τα φορέσεις;
Όλα όσα φέρνει η τελική αναβάθμιση The Naturalist Update στο Ball x Pit
Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη έρχεται στην Αρχαία Ολυμπία
Σαλμονέλα: Τελικά πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο ή όχι;
PlayStation Plus Αυγούστου: Τρία παιχνίδια που δεν θυμίζουν σε τίποτα το ένα το άλλο
Θεία Λειτουργία για την Αγία Παρασκευή στο Παλαιό Πάος ΦΩΤΟ
Το μοιραίο λάθος που κάνουμε με το καρπούζι και χαλάει αμέσως: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο και τραγανό
Κωνσταντίνος Βασάλος: Δημοσίευσε για πρώτη φορά φωτογραφία της συντρόφου του ΦΩΤΟ
