Ταινία για τον Ρήγα Φεραίο από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Η ταινία που φέρει τον τίτλο «Ελεύθεροι να ζώμεν, αδέλφια εις την γη», αποτελεί σύμπραξη μικτής ομάδας νέων από την Ελλάδα και τη Σερβία.

Ταινία για τον Ρήγα Φεραίο από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Με μια μικρή ταινία για τη δράση και τον θάνατο του Ρήγα Φεραίου συμμετέχει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και η Camera Zizanio στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η ταινία που φέρει τον τίτλο «Ελεύθεροι να ζώμεν, αδέλφια εις την γη», αποτελεί σύμπραξη μικτής ομάδας νέων από την Ελλάδα και τη Σερβία και υλοποιήθηκε στο Βελιγράδι σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Μέσων (MEC).

Οι δημιουργοί, ακολουθώντας τα βήματα της ιστορίας, παροτρύνουν τα παιδιά να αντλήσουν από το παράδειγμα και τις πράξεις των ηρώων και τα ενθαρρύνουν να αξιοποιήσουν τη δημιουργική τους φαντασία και ικανότητα ώστε να προσεγγίσουν, να αναπλάσουν και να αναπαραστήσουν μέσω της κινηματογραφικής γλώσσας επιλεγμένες στιγμές και γεγονότα της ιστορίας.

Τα γυρίσματα, που έγιναν στο Βελιγράδι, συντόνισαν ο Κυριάκος Χαριτάκης και ο διευθυντής του MEC, Μiomir Racjevic, και σε αυτά έλαβαν μέρος πέντε νεαροί κινηματογραφιστές.

Μέσα από την ταινία αυτή αναδεικνύεται το πρόσωπο του Ρήγα Φεραίου ως ο εμψυχωτής των επαναστάσεων των βαλκανικών λαών ενάντια στην οθωμανική αυτοκρατορία. Τόποι δράσης αποτελούν το Βελιγράδι και o Πύργος.

Στο Βελιγράδι βρίσκονται τα πιο σημαντικά σημεία αναφοράς στον Ρήγα Φεραίο. Στη Σερβία ο Ρ. Φεραίος αναγνωρίζεται ως εθνικός ήρωας ενώ στην πρωτεύουσά του -τελευταίος σταθμός του μαρτυρίου του και της επαναστατικής του πορείας- υπάρχουν σημαντικά σημεία αναφοράς σε αυτόν.

Γι’ αυτό τον λόγο το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται σε αυτόν το τόπο, αναζητά την κληρονομιά του στη σύγχρονη Σερβία και αναδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στους δυο λαούς.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι λέει η Καλαβρυτινή σκηνοθέτης για το ντοκιμαντέρ «Δικαίωση 3368»: «Πρέπει να διεκδικηθούν οι αγωγές για τα Καλάβρυτα»
Πάτρα: Ξεκινούν την Παρασκευή οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
Έφυγε από τη ζωή ο Πατρινός εικαστικός Γιώργος Ασημακόπουλος
Πλούσιο πολιτιστικό διήμερο για τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου