ΤΑΙΠΕΔ: Αγονος ο διαγωνισμός για το «φιλέτο» του Αντιρρίου

ΤΑΙΠΕΔ: Αγονος ο διαγωνισμός για το «φιλέτο» του Αντιρρίου
Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες ότι κήρυξε άγονο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του πρώην εργοταξιακού χώρου, του έργου ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου, καθώς η δεσμευτική οικονομική προσφορά που είχε υποβληθεί, ήταν κατώτερη του ύψους αποτίμησης του ακινήτου.
Πρόκειται για παραθαλάσσιο ακίνητο ανατολικά του οικισμού του Αντιρρίου, πλησίον της απόληξης της καλωδιωτής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης). Το ακίνητο αποτελείται από τέσσερα επιμέρους τμήματα και χρησίμευσε στο παρελθόν ως εργοταξιακός χώρος κατασκευής της γέφυρας.
Οπως είχε γράψει κατ΄αποκλειστικότητα τον περασμένο Ιούλιο η «Π», μετά από δύο παρατάσεις που είχε δώσει το Ταμείο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, λόγω του lock down της οικονομίας, τελικά κατατέθηκε μόνο μια προσφορά για το οικόπεδο εμβαδού 163 στρεμμάτων.
Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι τη μοναδική προσφορά είχε υποβάλει επιχειρηματίας από την περιοχή της Ναυπάκτου, ο οποίος είχε σκοπό να το αξιοποιήσει για υπηρεσίες logistics.
Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που το ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποίησε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για το εν λόγω ακίνητο. Προσπάθειες αξιοποίησης είχαν γίνει και στο πιο μακρινό παρελθόν, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Πλέον, μετά από αυτή την εξέλιξη, είναι άγνωστο τι θα γίνει. Πηγές της «Π» ανέφεραν ότι, το Ταμείο θα επανέλθει με νέο διεθνή διαγωνισμό, όταν οι συνθήκες σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας θα βελτιωθούν και το οικονομικό περιβάλλον γίνει πιο σταθερό και ελκυστικό για επενδύσεις.