Τάκης Παπαδόπουλος: Το οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης του Καρναβαλιού – «Μια τεράστια ένεση στην τοπική κοινωνία»

Ο Τάκης Παπαδόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μιλώντας χθες στην ενημερωτική εκπομπή «Περίμετρος» και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ρενιέρη στη συχνότητα της ΕΡΤ3, ανέλυσε το οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης του Καρναβαλιού στην τοπική οικονομία της Πάτρας.

Τάκης Παπαδόπουλος: Το οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης του Καρναβαλιού - «Μια τεράστια ένεση στην τοπική κοινωνία»

Ο Τάκης Παπαδόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μιλώντας χθες στην ενημερωτική εκπομπή «Περίμετρος» και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ρενιέρη στη συχνότητα της ΕΡΤ3, ανέλυσε το οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης του Καρναβαλιού στην τοπική οικονομία της Πάτρας.

«Το στερηθήκαμε το Καρναβάλι λόγω της πανδημίας πέρα από όλες τις στερήσεις, πέρα από τον εγκλεισμό, πέρα από την απαγόρευση της κυκλοφορίας, εμείς στην Πάτρα είχαμε κι αυτόν τον καημό! Το Καρναβάλι μας που δε γινόταν!

Το Καρναβάλι πέρα από μία τάση εκτόνωσης, πέρα από διασκέδαση, από μία γιορτή της νεολαίας αλλά και όλων των ηλικιών, στην πραγματικότητα είναι και μια τεράστια ένεση στην τοπική κοινωνία και στην ευρύτερη οικονομική ζωή της περιοχής μας κι αυτό έλειψε. Κι είναι αλήθεια ότι τα οικονομικά μεγέθη είναι πολύ μεγάλα.

Κατά τον πρώτο χρόνο που δεν έγινε το Καρναβάλι πραγματοποιήθηκε μια μελέτη από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάτρας όπου εκτιμήθηκε ότι οι απώλειες των εσόδων της ευρύτερης οικονομίας ανήλθαν περίπου στα 30 με 32 εκατομμύρια ευρώ, πλέον απώλειες για το δημόσιο από ΦΠΑ και δημοτικούς φόρους για το δήμο μας, που κι αυτά ανερχόταν στα 2,5 με 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τάκης Παπαδόπουλος υπενθύμισε την πολύπλευρη δραστηριότητα του Πατρινού Καρναβαλιού. «Τα ξενοδοχεία αυτή τη στιγμή έχουν γεμίσει, από το Αίγιο που βρίσκεται 35 με 40χιλ. από την Πάτρα μέχρι την Λακκόπετρα προς την Ηλεία που είναι άλλα τόσα χιλιόμετρα. Έχουμε πάνω από 95% κρατήσεις. Είναι τα εστιατόρια και τα bar. Ήδη οι χοροί έχουν ξεκινήσει, προσπαθούν να βρουν όλοι μια πρόσκληση! Επίσης, λόγω του κρυμμένου θησαυρού και της παρέλασης που γίνεται το Σάββατο το βράδυ το τελευταίο της Αποκριάς, αλλά και την Κυριακή είναι περίπου 30-35 χιλιάδες κόσμου που παρελαύνουν μασκαρεμένοι, ετοιμάζουν στολές, ετοιμάζουν άρματα, είναι μία πολύπλευρη εμπορική δραστηριότητα η οποία δεν είναι καθόλου αμελητέα!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ότι φέτος τα πράγματα ήδη πάνε μια χαρά και τόνισε: «Φέτος για πρώτη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- θα το είχαμε κάνει και τα προηγούμενα χρόνια αλλά λόγω της πανδημίας δεν έγινε το Καρναβάλι- ουσιαστικά είναι συν διοργανωτής του Πατρινού Καρναβαλιού. Φέτος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμβάλει αποφασιστικά στις δράσεις του Δήμου Πατρέων χρηματοδοτώντας μέρος των εκδηλώσεων ώστε να δούμε το καλύτερο Καρναβάλι των τελευταίων χρόνων».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments