Τέμπη: Διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων για την φονική σύγκρουση των τρένων – ΒΙΝΤΕΟ

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τις επόμενες μέρες αναμένεται να αναζητηθούν ευθύνες και σε πρόσωπα εκτός Λάρισας, που με λάθη ή παραλείψεις τους οδήγησαν στο φρικτό δυστύχημα.

Τέμπη

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη,

Τέμπη: Παραμένουν στη ΜΕΘ πέντε τραυματίες – Αποσωληνώθηκε ο 22χρονος στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τις επόμενες μέρες αναμένεται να αναζητηθούν ευθύνες και σε πρόσωπα εκτός Λάρισας, που με λάθη ή παραλείψεις τους οδήγησαν στο φρικτό δυστύχημα.

Στον ΟΣΕ Λάρισας μεταβαίνει ο εκτελών χρέη μεταβατικού Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης. Έχουν περάσει 11 ημέρες από το δυστύχημα και 14 τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία, σε νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης. Ένας νεαρός και μια κοπέλα βγήκαν χθες από την Εντατική, ενώ οι άλλοι πέντε εξακολουθούν να δίνουν μάχη.

Εντός των επόμενων 24ωρων αναμένεται να κληθούν σε απολογία οι τρεις εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί νέες διώξεις για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων.

Ο έμπειρος σταθμάρχης, ο οποίος βάσει της απολογίας του 59χρονου κατηγορουμένου έφυγε από το σταθμαρχείο της Λάρισας στις 22.20, ο εφεδρικός σταθμάρχης που φέρεται να έφυγε από το σταθμαρχείο στις 22.10 και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την έκδοση των βαρδιών. Πρόκειται για κακούργημα που μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης από 10 χρόνια έως ισόβια.

Παράλληλα, η εισαγγελία του Βόλου έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για τους δύο γιατρούς, που χορήγησαν την αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο επιθεώρησης.

Στο μεταξύ, πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας, Δευτέρα με Τρίτη, αναμένεται να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά όσων διαρρέουν υλικό είτε της προανακριτικής είτε της δικογραφίας, αλλά και κατά όσων δημοσιεύουν αυτό το υλικό.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας Εφετών ορίστηκαν δύο Εφέτες Ανακριτές, προκειμένου να αναλάβουν στο εξής τις ανακρίσεις για την πολύνεκρη τραγωδία που έχει συγκλονίσει τους πάντες. Πρόκειται για τον Σωτήρη Μπακαΐνη και την αναπληρώτρια Σοφία Λυμπεριάδου.