Τέμπη: Φαινόμενο φούρνου και φυσαρμόνικας – Τι θα συνέβαινε εάν η σύγκρουση γινόταν εντός τούνελ

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο Mega για το φαινόμενο του φούρνου και της φυσαρμόνικας σε περίπτωση που το δυστύχημα γινόταν μέσα σε σήραγγα.

Τέμπη: Φαινόμενο φούρνου και φυσαρμόνικας - Τι θα συνέβαινε εάν η σύγκρουση γινόταν εντός τούνελ

Όλοι αναγνωρίζουν πως το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη θα ήταν ακόμα τραγικότερο εάν η σύγκρουση είχε συμβεί εντός τούνελ και για αυτό υπάρχει συγκεκριμένη εξήγηση.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο Mega για το φαινόμενο του φούρνου και της φυσαρμόνικας σε περίπτωση που το δυστύχημα γινόταν μέσα σε σήραγγα.

«Θα είχαμε το φαινόμενο του φούρνου αν γινόταν η σύγκρουση μέσα στη σήραγγα», είπε ο κ. Λέκκας, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Αν η σύγκρουση γινόταν μέσα στη σήραγγα αυτό θα σήμαινε την τέλεια παραμόρφωση όλων των βαγονιών. Γιατί η κινητική ενέργεια θα μετατρεπόταν σε παραμόρφωση των υλικών μέσα στα τρένα, δεν θα υπήρχε η δυνατότητα εξοστρακισμού και εκτροχιασμού των συρμών, όλα τα βαγόνια θα γινόταν φυσαρμόνικα. Η φωτιά και οι καπνοί δεν θα άφηναν περιθώριο να επιζήσει κάποιος. Δεν θα μπορούσαν να επιχειρήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και δεν θα υπήρχε δυνατότητα διαφυγής από τους επιβάτες. Όπως είπε το επιχειρησιακό σχέδιο της Πυρσοβεστικής ήταν άριστο και έσωσε πολλούς επιβάτες» είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

«Στο αποτεφρωτήριο έχουμε 850 βαθμούς Κελσίου. Στα βαγόνια είχαμε 1.000 βαθμούς Κελσίου, με ό,τι σημαίνει αυτό για τα όποια υπολείμματα μπορούμε να βρούμε και σε τι κατάσταση θα είναι αυτά. Υπάρχει η πιθανότητα κάποιοι από τους αγνοούμενους να μην βρεθούν ποτέ. Από σήμερα και μετά θα δίνει αποτελέσματα η ταυτοποίηση των σορών» είπε ο Πρόεδρος ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

 

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments