Τέμπη: Κι άλλο περιστατικό σε τρένο το μοιραίο απόγευμα – Τι συνέβη

Πριν τη μοιραία σύγκρουση είχε προηγηθεί έκρηξη σε καλώδιο με το τρένο να κάνει αναγκαστική στάση.

Τέμπη: Κι άλλο περιστατικό σε τρένο το μοιραίο απόγευμα - Τι συνέβη

Η συγκλονιστική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα την εθνική τραγωδία, δεν ήταν το μόνο περιστατικό που σημειώθηκε την  Τρίτη, σύμφωνα με το δελτίο του Star.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γύρω στις 17:15 την ώρα που ο συρμός ο οποίος εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη είχε φθάσει στον Παλαιοφάρσαλο και κατέβαιναν οι επιβάτες σημειώθηκε έκρηξη στο καλώδιο υψηλής τάσης το οποίος έχει ρεύμα πάνω από 2500 volt με αποτέλεσμα να κοπεί και να πέσει πάνω στις γραμμές.

Αμέσως επικράτησε πανικός και αναστάτωση. Ο συρμός έμεινε ακινητοποιημένος στον σταθμό, χωρίς αρχικά να επιτρέπεται στους επιβάτες να βγουν έξω για τουλάχιστον δύο ώρες καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να χτυπηθούν από τη διαρροή ρεύματος.

Οι 450 επιβάτες αναχώρησαν για τον προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μετά από αρκετή ώρα ο συρμός αποσύρθηκε. Λόγω του τεχνικού προβλήματος έγινε αναγκαστική μονοδρόμηση των σιδηροδρομικών γραμμών και έτσι τα επόμενα τέσσερα τρένα που ακολούθησαν κινήθηκαν από τη γραμμή καθόδου. Όπως συνέβη και με το δρομολόγιο του προαστιακού που έφυγε ανάποδα από Παλαιοφάρσαλο προς τη Λάρισα.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments