Τέμπη: Οι συγγενείς ζητούν από την κυβέρνηση να απομακρύνει πρόσωπα που εμπλέκονται στην τραγωδία

Με μια οργισμένη ανακοίνωση οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών ζητούν από την κυβέρνηση να απομακρύνει άμεσα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

ζητούν

Με μια οργισμένη ανακοίνωση οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών ζητούν από την κυβέρνηση να απομακρύνει άμεσα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Στην ανακοίνωσή τους, οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας αναφέρουν ότι «έχει κατ’ επανάληψη διατυπωθεί από συγγενείς θυμάτων είτε σε οργανωμένες συνεντεύξεις τύπου, είτε σε ατομικές συνεντεύξεις συγγενών, είτε σε συγκεντρώσεις συγγενών θυμάτων ανά την Ελλάδα, η εύλογη απορία πώς είναι δυνατόν 15 μήνες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα / έγκλημα των Τεμπών να παραμένουν ακόμα στις θέσεις τους οι κατηγορούμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες και υπάλληλοι των εμπλεκόμενων φορέων».

 

Τονίζουν ότι «το ερώτημα μετατρέπεται πια σε οργή και αγανάκτηση μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα έγκυρων ειδησεογραφικών μέσων, τα οποία κατονομάζουν τα πρόσωπα που εμπλέκονται όχι μόνο στη διερεύνηση της υπόθεσης ως ελεγχόμενοι που οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις, αλλά και στην επείγουσα σύσκεψη για ταχύτατη “ανάπλαση” του χώρου του τραγικού δυστυχήματος με το πρόσχημα την άμεση απόδοση του σιδηροδρομικού δικτύου στην κυκλοφορία, ενώ στην πραγματικότητα μεθόδευσαν και εκτέλεσαν το “μπάζωμα” του χώρου με στόχο την συγκάλυψη των συνθηκών και ευθυνών όσων εμπλέκονται σε αυτό».

«Τι άλλο θα πρέπει να κάνουμε πλέον εμείς οι συγγενείς των θυμάτων προκειμένου να πράξουν τα αυτονόητα οι απανταχού θεματοφύλακες της νομιμότητας; Εμπρός λοιπόν κύριοι αρχίστε άμεσα να απομακρύνετε πρόσωπα που βρίσκονταν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε θέσεις “κλειδιά” σε όλους τους εμπλεκόμενους και ελεγχόμενους φορείς του δυστυχήματος / εγκλήματος των Τεμπών» τονίζουν.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Έχει κατ’ επανάληψη διατυπωθεί από συγγενείς θυμάτων είτε σε οργανωμένες συνεντεύξεις τύπου, είτε σε ατομικές συνεντεύξεις συγγενών, είτε σε συγκεντρώσεις συγγενών θυμάτων ανά την Ελλάδα, η εύλογη απορία πώς είναι δυνατόν 15 μήνες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα / έγκλημα των Τεμπών να παραμένουν ακόμα στις θέσεις τους οι κατηγορούμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες και υπάλληλοι των εμπλεκόμενων φορέων.

Η συγκεκριμένη απορία / ένσταση έχει απευθυνθεί προς πάσα κατεύθυνση και θεσμό, που ασχολείται με την διερεύνηση της υπόθεσης χωρίς όμως να υπάρξει μέχρι στιγμής η παραμικρή αντίδραση.

Το ερώτημα μετατρέπεται πια σε οργή και αγανάκτηση μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα έγκυρων ειδησεογραφικών μέσων, τα οποία κατονομάζουν τα πρόσωπα που εμπλέκονται όχι μόνο στη διερεύνηση της υπόθεσης ως ελεγχόμενοι που οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις, αλλά και στην επείγουσα σύσκεψη για ταχύτατη «ανάπλαση» του χώρου του τραγικού δυστυχήματος με το πρόσχημα την άμεση απόδοση του σιδηροδρομικού δικτύου στην κυκλοφορία, ενώ στην πραγματικότητα μεθόδευσαν και εκτέλεσαν το «μπάζωμα» του χώρου με στόχο την συγκάλυψη των συνθηκών και ευθυνών όσων εμπλέκονται σε αυτό.

Ορισμένα άτομα εξ αυτών μάλιστα κατέθεσαν ως μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή για να “διαφωτίσουν” την υπόθεση και αρκετά πρόσωπα εξ αυτών “προσπαθούν ακόμη να διαφωτίσουν” τις συνθήκες που οδήγησαν στην εθνική αυτή τραγωδία καθώς ερωτώνται και δίνουν απαντήσεις επί καίριων και ουσιαστικών ζητημάτων που θέτουν οι ανακριτικές αρχές, παρά το ασυμβίβαστο που λογικά δημιουργεί η εμπλοκή τους εκ της θέσεώς τους στους ελεγχόμενους φορείς. Προφανώς στην Ελλάδα το να καλείται να δίνει υπεύθυνες, έγκυρες και πλήρεις απαντήσεις το ίδιο άτομο, που ταυτόχρονα ελέγχεται για τις ενέργειες που έκανε ή παρέλειψε να κάνει το διάστημα πριν το τραγικό συμβάν, είναι απολύτως νόμιμο, λογικό και θεμιτό. Αυτό όμως αναδεικνύει το πρόβλημα της αναποτελεσματικότητας της Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας, εξουσίες οι οποίες δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις δείχνουν αδυναμία ή και απροθυμία να υπηρετήσουν τον ρόλο τους με την ανεξαρτησία που το Σύνταγμα επιβάλλει, ή με την ταχύτητα και κυρίως την πληρότητα που οι συνθήκες επιβάλλουν.

Στην περίπτωσή μας δε, πλείστα είναι τα παραδείγματα, όπως ενδεικτικά, του χαμένου βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας, της αδράνειας να επιληφθούν αυτεπαγγέλτως οι αρμόδιες αρχές της “τακτοποίησης” του τόπου δυστυχήματος, της παράδοσης ηχητικού υλικού σε “δόσεις”, των ημιτελών απαντήσεων και της προσκόμισης δεδομένων από καταγραφές GPS, βιβλίων κυκλοφορίας με σβησμένα και ξαναγραμμένα χωρία κλπ.

Τι άλλο θα πρέπει να κάνουμε πλέον εμείς οι συγγενείς των θυμάτων προκειμένου να πράξουν τα αυτονόητα οι απανταχού θεματοφύλακες της νομιμότητας ; Εμπρός λοιπόν κύριοι αρχίστε άμεσα να απομακρύνετε πρόσωπα που βρίσκονταν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε θέσεις “κλειδιά” σε όλους τους εμπλεκόμενους και ελεγχόμενους φορείς του δυστυχήματος / εγκλήματος των Τεμπών. Τους γνωρίζετε και οφείλετε να το πράξετε άμεσα, και κυρίως όλοι εσείς που μετέχετε στα ΔΣ των νομικών προσώπων όπου αυτοί υπηρετούν, τα οποία φέρουν ακέραια την ευθύνη για την διατήρηση/παραμονή αυτών στις θέσεις τους (ειδικά όσων έχουν ήδη την ιδιότητα του κατηγορουμένου) κατά παράβαση των διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα περί κίνησης της πειθαρχικής διαδικασίας και της θέσης τους σε αργία.

ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Νικόλαος Πλακιάς – Ζαροπούλου Σοφία
Δημήτριος Πλακιάς
Γεωργιάδης Διονύσιος
Βλάχος Χρήστος – Μαρία Θεοδωρή – Βλάχος Βαγγέλης –Σαμάνθα Βλάχου
Ελευθεριάδης Θεόδωρος – Εγούτ Ελισάβετ
Κουτσόπουλος Δημήτριος – Κούλπα Βασιλική
Καρακώστας Γεώργιος
Μπέζας Δημήτριος – Φωτεινή Κόκκαλα
Μπουρνάζης Δημήτριος – Μπουρνάζη Αθανασία
Χατζηβασιλείου Νικόλαος – Γκαμπριέλα Φόργιαν
Νικόλαος – Χρυσοβαλάντης Ζήσης – Κατσάρας Βασίλης
Κυριακίδου Μαρία
Ανδρεάδου Κανέλα
Μπλέκα Βίκυ
Γκανίδου Δέσποινα – Λυσίμαχος Παπάζογλου
Καραγεωργίου Δημήτριος – Νατσούρα Μαρία – Ελευθερία Καραγεωργίου
Παπαγγελής Ηλίας – Ντόλκα Μαρία
Πορφυρίδης Λάζαρος – Καρατζόγλου Άννα
Χούπας Χρήστος – Χούπα Ασημίνα
Λάτα Έντουαρτ – Λάτα Τζένη
Μπαμπαράκου Ευαγγελία
Μπόζο Σωκράτης – Μπόζο Άγγελος – Μπόζο Ντιάνα
Στεφανάκης Κώστας – Στεφανάκη Σοφία
Γκέκα Βασιλική
Τζοβάρα Ρούλα
Ψαρόπουλος Αντώνιος»

 

Διαβάστε επίσης:

«Μίνι καύσωνας» με τα πρώτα 40άρια: Οι περιοχές που θα «καούν», συστάσεις του υπουργείου Eργασίας

Πανελλήνιες 2024: Δείτε τα θέματα που «έπεσαν» σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία

Ισραήλ: Τέσσερις ακόμη ομήροι νεκροί στη Γάζα, οι σοροί παραμένουν στη Χαμάς

Δείτε τι συνέβη στον Άλιμο: Ληστεία σε ζωντανή σύνδεση

Δολοφονία 63χρονης Χαλκίδα: Ο δράστης πήγε στο σπίτι και θρηνούσε μαζί με την κόρη της!