Τεχεράνη σε Τραμπ: ««Δεν θα ξεκινήσουμε απευθείας διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ όσο συνεχίζουν την πολιτική της μέγιστης πίεσης και των απειλών τους»
Ξεκάθαρη η στάση του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Αμπάς Αραγκτσί
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγκτσί δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το Ιράν δεν πρόκειται να ξεκινήσει απευθείας συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο αυτές συνεχίζουν την πολιτική της μέγιστης πίεσης και των απειλών κατά της Τεχεράνης, με αφορμή τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ για την επιστολή προς τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.
«Δεν θα ξεκινήσουμε απευθείας διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ όσο συνεχίζουν την πολιτική της μέγιστης πίεσης και των απειλών τους», ξεκαθάρισε ο Αραγκτσί.
«Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν μπορεί να καταστραφεί με στρατιωτικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια τεχνολογία που έχουμε επιτύχει, η οποία βρίσκεται στους εγκεφάλους μας και δεν μπορεί να βομβαρδιστεί. Πιστεύω ότι αν πραγματοποιηθεί μια επίθεση στο Ιράν, αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλοκές στην ευρύτερη περιοχή» είπε σε άλλο σημείο ο Ιρανός υπουργός.
Την ίδια στιγμή, ένα πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με το ανώτατο όργανο ασφαλείας του Ιράν μετέδωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα νέο στις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για την Ισλαμική Δημοκρατία και την πρότασή του για συνομιλίες.
«Το μοτίβο Τραμπ στην εξωτερική πολιτική: συνθήματα, απειλές, προσωρινά μέτρα και οπισθοχώρηση!», ανέφερε το Nour News με ανάρτηση στο X.
«Για το Ιράν: πρώτα είπε ότι δεν θέλει αντιπαράθεση, μετά υπέγραψε μια (πολιτική άσκησης) μέγιστης πίεσης, μετά επέβαλε νέες κυρώσεις και τώρα μιλά για αποστολή μιας επιστολής προς την ηγεσία με πρόσκληση για διαπραγματεύσεις! (Αυτό είναι ένα) επαναλαμβανόμενο σόου της Αμερικής», πρόσθεσε η ανάρτηση.
Ο Τραμπ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι θέλει να διαπραγματευθεί πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και έστειλε για τον λόγο αυτόν επιστολή στην ιρανική ηγεσία λέγοντας ότι ελπίζει ότι θα συμφωνήσουν να διαπραγματευθούν. «Είπα ότι ελπίζω πως θα διαπραγματευτείτε, γιατί θα είναι πολύ καλύτερα για το Ιράν», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox Business Network.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάτρα: Η νέα γενιά στους δρόμους για τα Τέμπη – Η οργή δεν σωπαίνει ΦΩΤΟ
Αχαΐα: Πρώτη πανελλαδικά καταδίκη σε Πυροσβέστη κυνηγό αγριόχοιρου ΦΩΤΟ
Τέμπη: Νέες συγκεντρώσεις πανελλαδικά, δύο συλλαλητήρια σήμερα στην Πάτρα
Πάτρα: Απειλές και μπράβοι στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου, μαρτυρίες στην «Π» ΦΩΤΟ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σαλμονέλα: Τελικά πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο ή όχι;
«Κινούμενοι κίνδυνοι»: Απολυμένο στέλεχος της Tesla καταγγέλλει τα robotaxis
Στη Κάρυστο ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον
Το μοιραίο λάθος που κάνουμε με το καρπούζι και χαλάει αμέσως: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο και τραγανό
OpenAI: Ο rogue agent παραβίασε και άλλες υπηρεσίες
Τα παιδιά της Κατασκήνωσης σε Ρωμαϊκό Ωδείο και το Κάστρο Πάτρας ΦΩΤΟ
«Σιωπηλός δολοφόνος» η χοληστερίνη: Η απλή αλλαγή που τη μειώνει δραστικά χωρίς φάρμακα
Η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Γέφυρα Πολιτισμού» Άρτας ΦΩΤΟ
