Τελευταία «ανάσα» του καλοκαιριού: Στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος, ζέστη και στην Πάτρα

Με υψηλές θερμοκρασίες αποχαιρετά ο Αύγουστος τη χώρα, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η πρόγνωση για την Πάτρα και όλη την επικράτεια.

Τελευταία «ανάσα» του καλοκαιριού: Στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος, ζέστη και στην Πάτρα

Με ζέστη, αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ολοκληρώνεται ο Αύγουστος. Σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, ο καιρός θα είναι κατά βάση αίθριος, ωστόσο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στους 34 με 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ στις νησιωτικές περιοχές θα κινηθεί στους 32 με 33 βαθμούς. Τοπικά, στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ.

Στα δυτικά, τις πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Παράλληλα, στα ορεινά τμήματα των δυτικών και βόρειων ηπειρωτικών περιοχών δεν αποκλείονται τοπικοί όμβροι.

Πάτρα: Ζέστη και υγρασία

Στην  Πάτρα, η τελευταία ημέρα του Αυγούστου αναμένεται να κυλήσει με υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη αίσθηση ζέστης λόγω της υγρασίας. Ο υδράργυρος θα κινηθεί γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς έως μέτριοι, με ένταση περίπου 3 με 4 μποφόρ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το καιρό για την Πάτρα

Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται νεφώσεις, κυρίως στα ηπειρωτικά και ορεινά, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά και τα νότια θα ενισχυθούν σταδιακά έως τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου, με τη μέγιστη στα ανατολικά τμήματα να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα παραμείνει κατά βάση αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και το απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους-νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στη Μακεδονία κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς, ενώ στη δυτική Μακεδονία οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλότερες.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι, όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 36 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4 έως 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά μπορεί να φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς, ενώ στη νότια Κρήτη θα αγγίξει τοπικά τους 34 με 35 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει επίσης αίθριος καιρός, με βόρειους ανέμους 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 33 βαθμούς και στα νότια τμήματα τοπικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Η τάση για τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου δεν δείχνει σημαντική μεταβολή της θερμοκρασίας. Την Τρίτη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο