Τελική εκδήλωση «Εγώ κι Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» από το Κέντρο «Καλλίπολις» στα Παλαιά Σφαγεία

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, θα συναντηθούν στην τελική εκδήλωση, προκειμένου να παρουσιάσουν μέσα από κατασκευές, θεατρικά και μουσικοκινητικά δρώμενα αλλά και διασκευές τραγουδιών ό,τι βίωσαν τη φετινή χρονιά.

εκδήλωση

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας διοργανώνουν την Τελική εκδήλωση του Δικτύου σχολικών μονάδων με τίτλο «Εγώ & Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί», την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων στην Πάτρα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων και της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Τη φετινή σχολική χρονιά, συμμετείχαν στο Δίκτυο «Εγώ & Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» 714 μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και 60 εκπαιδευτικοί από συνολικά 25 Σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν τα Νηπιαγωγεία: 1ο Ρίου, Ψαθόπυργου, Αγ. Βασιλείου, Κάτω Καστριτσίου, Αράξου, Σαγεΐκων, 2ο, 7ο, 22ο, 28ο, 30ο Νηπιαγωγείο Πατρών και τα Δημοτικά Σχολεία: 5ο, 34ο, 35ο, 39ο, 43ο, 45ο, 47ο, 59ο Δημ. Σχ. Πατρών, 1ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς, Αρσάκειο Δημ. Σχολείο, Πειραματικό Δημ. Σχολείο Πατρών, Δημ. Σχ. Κάτω Καστριτσίου, Δημοτικό Σχολείο Λεοντίου, Δημοτικό Σχολείο Λάππα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, θα συναντηθούν στην τελική εκδήλωση, προκειμένου να παρουσιάσουν μέσα από κατασκευές, θεατρικά και μουσικοκινητικά δρώμενα αλλά και διασκευές τραγουδιών ό,τι βίωσαν τη φετινή χρονιά. Η συνεργασία, η επικοινωνία, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η διαχείριση των συγκρούσεων και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης θα αποτελέσουν το επίκεντρο της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι όταν το ΕΓΩ συναντιέται με το ΕΜΕΙΣ, τότε βγαίνει κάτι πολύ ΔΥΝΑΤΟ!

Τα συγκεκριμένα σχολεία εφάρμοσαν καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024, το πρόγραμμα «Εγώ και Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» του Κέντρου «Καλλίπολις». Πρόκειται για εγκεκριμένο από το ΙΕΠ εκπαιδευτικό υλικό που αφορά την ενίσχυση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών το οποίο έχει ενταχθεί στα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων 21+», στις ενότητες Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία & Πρόληψη των Εξαρτήσεων του θεματικού κύκλου «Ζω Καλύτερα – Ευ Ζην». Βασικός σκοπός του «Εγώ και Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» είναι η ενίσχυση της προσωπικότητας, των κοινωνικών δεξιοτήτων και των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών, ώστε να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, χωρίς να καταφεύγουν σε συμπεριφορές που βλάπτουν την σωματική και ψυχική τους υγεία.

Το Δίκτυο σχολείων «Εγώ και Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» πραγματοποιείται στην Αχαΐα για 14η χρονιά και στηρίζεται στις σύγχρονες μελέτες και έρευνες που αναδεικνύουν τη συμβολή των σχολικών προγραμμάτων πρόληψης στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και στην ενίσχυση της ψυχική τους υγείας. Επιβεβαιώνουν ότι η συστηματική εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης στα σχολεία τα οποία στοχεύουν στην εκπαίδευση των μαθητών σε δεξιότητες ζωής συμβάλλουν στην διαμόρφωση μιας υγιούς στάσης των νέων απέναντι σε κάθε μορφή εξάρτησης (Ουσίες, Τζόγος, Διαδίκτυο).

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που συμμετέχουν στο Δίκτυο, στον εθελοντικό τους χρόνο, εκπαιδεύονται και υποστηρίζονται στην υλοποίηση δραστηριοτήτων από το εκπαιδευτικό υλικό «Εγώ & Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» ενώ στη συνέχεια συμμετέχουν σε τακτικές συναντήσεις αλληλοτροφοδότησης.

* Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από την πράξη «Συνέχιση Λειτουργίας Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop