Τελική εκδήλωση των Τοπικών Θεματικών Δικτύων Πολιτιστικών Προγραμμάτων της ΔΠΕ Αχαΐας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Παλαιά Σφαγεία.

εκδήλωση

Η τελική εκδήλωση των Τοπικών Θεματικών Δικτύων Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΠΕ) Αχαΐας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρες 9:30πμ-12:00μμ, στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων με την υποστήριξη του Τμήματος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων και της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις ενότητες:

-«Όλος ο κόσμος ένα παιχνίδι»

-«Θέατρο στην Εκπαίδευση: Μια πόλη Μαγική»

-«Το κουκί και το ρεβύθι στον ρυθμό της Μουσικής»

Τα τοπικά θεματικά δίκτυα διάρκειας ενός σχολικού έτους αφορούσαν κυρίως σε προγράμματα που σχετίζονται με το Θέατρο (εργαλεία και τεχνικές δραματικής τέχνης), το Παραμύθι και τη μουσική (ηχοτοπία, μέθοδος μουσικής Willems και Body Percussion) και με το Παιχνίδι (παραδοσιακά παιχνίδια και έθιμα) αντίστοιχα.
Οι μαθητικές ομάδες που συμμετείχαν στα τρία δίκτυα, θα παρουσιάσουν τα παραδοτέα τους έργα στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων. Συμμετέχουν: 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς, 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 26ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 59ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Δημοτικό Σχολείο Ρίου, Δημοτικό Σχολείο Σαγεϊκων και Νηπιαγωγείο Φράγκα.

*Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από την πράξη «Συνέχιση Λειτουργίας Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων » η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop