Τέλος τα πάρτι στα Airbnb- H ανακοίνωση της εταιρείας

Η Airbnb ανακοίνωσε, επίσης, ότι από την ημέρα που εφαρμόστηκε ο κανόνας που απαγορεύει τα πάρτι στα διαμερίσματα, μειώθηκαν κατά 44% τα παράπονα και από την πλευρά των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών.

Τέλος τα πάρτι στα Airbnb- H ανακοίνωση της εταιρείας

Μόνιμη έγινε η προσωρινή απαγόρευση των πάρτι στα διαμερίσματα και τα σπίτια που διαθέτει η Airbnb στην πλατφόρμα της, καθώς η πολιτική αυτή που ξεκίνησε εξ αιτίας της πανδημίας αποδείχτηκε ιδιαιτέρως δημοφιλής μεταξύ των πελατών της εταιρεία που νοικιάζουν τα σπίτια τους.

Όπως ανακοίνωση η διοίκηση της πλατφόρμας, ο κανονισμός αυτό έχει αποδειχτεί «πολύ σημαντικότερος από ένα απλό μέτρο για την υγεία» από τότε που εισήχθη τον Αύγουστο του 2020.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο προστίθεται επίσης ότι ο κανόνας «εξελίχθηκε σε θεμελιώδης πολιτική της κοινότητας ώστε να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες και οι γείτονές τους». Ταυτόχρονα, όμως, η εταιρεία αφαίρεσε το όριο των ατόμων που μπορούν να μείνουν σε ένα διαμέρισμα.

Η Airbnb ανακοίνωσε, επίσης, ότι από την ημέρα που εφαρμόστηκε ο κανόνας που απαγορεύει τα πάρτι στα διαμερίσματα, μειώθηκαν κατά 44% τα παράπονα και από την πλευρά των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μπορεί να γίνουν εξαιρέσεις στην παγκόσμια απαγόρευση για πάρτι, σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Όσον αφορά στο όριο των φιλοξενούμενων στα Airbnb, η εταιρεία σταμάτησε την απαγόρευση για περισσότερα από 16 άτομα, η οποία είχε επίσης επιβληθεί εξ αιτίας της πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε, «διάφορα είδη μεγάλων σπιτιών είναι αρκετά άνετα για να φιλοξενήσουν με άνεση και ασφάλεια περισσότερα από 16 άτομα – από κάστρα στην Ευρώπη έως και αμπελώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τεράστιες παραλιακές βίλες στην Καραϊβική».

Και πρόσθεσε ότι «η άρση του ορίου δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιήσουν υπεύθυνα το χώρο στα σπίτια τους και ταυτόχρονα να συμμορφώνονται με τους κανόνες».

Η εταιρεία άρχισε να επιβάλει περιορισμός από το 2019. Απαγόρευσε τα ανοιχτά πάρτι που ενοχλούσαν τους γείτονες, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας προχώρησε και σε οριστική απαγόρευση για την «προστασία της δημόσιας υγείας».

Πάνω από 6.600 χρήστες αποβλήθηκαν από την πλατφόρμα πέρυσι, επειδή παραβίασαν τους κανόνες.

Η Airbnb αιτιολόγησε την απόφαση λέγοντα ότι «η μακροπρόθεσμη αυτή πολιτική ενθάρρυνε τη στήριξη της ασφάλειας της κοινότητας» και πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να μελετά τους κανόνες στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενισχυθεί η έννοια της κοινότητας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ