Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι «γαλάζιοι» πολιτικοί θα είναι στην κηδεία

Ο συνολικός αριθμός των προσώπων που έχουν προσκληθεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι 200 άτομα, μεταξύ των οποίων 11 εν ενεργεία βασιλείς και αρχηγοί κρατών με τις οικογένειές τους.

Κηδεία

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες για τον ακριβή ακριβό γαλάζιων υπουργών και βουλευτών που θα προσέλθουν να αποχαιρετίσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, καθώς, πέραν όλων των άλλων, λόγω του γεγονότος ότι η κηδεία είναι ιδιωτική, η πολιτεία δεν έχει αρμοδιότητα και άρα πλήρη γνώση της διαδικασίας που θα ακολουθήσει η οικογένεια του Κωνσταντίνου.

Κηδεία Κωνσταντίνου: Απευθείας το λαϊκό προσκύνημα – Πλήθος κόσμου από τα ξημερώματα στη Μητρόπολη ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ
Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ο συνολικός αριθμός των προσώπων που έχουν προσκληθεί είναι 200 άτομα, μεταξύ των οποίων 11 εν ενεργεία βασιλείς και αρχηγοί κρατών με τις οικογένειές τους. Και χωρίς καμία εξαίρεση, θα προσέρχονται στο εσωτερικό του ναού, μόνον όσοι έχουν προσκληθεί από το γραφείο του τέως και θα ακολουθήσουν το σύνολο του σημερινού τελετουργικού.

Τί σημαίνει αυτό; Ότι αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές που περίμεναν να δουν κυρίως τί θα κάνει ο έτερος ή οι έτεροι βουλευτές της εκλογικής τους περιφέρειας για να αποφασίσουν αν θα παραστούν ή όχι, αν το πράξουν, πιθανότατα θα περιοριστούν στο προσκύνημα της σορού του τέως βασιλιά.

Μέχρι στιγμής εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγό του Γεωργία, θα παραβρεθούν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Υγείας Θάνος Πλεύρης, οι βουλευτές Βόρειου Τομέα Γιώργος Κουμουτσάκος, Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος και η ευρωβουλευτής και βαφτισιμιά του Κωνσταντίνου Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments