Τέσσερις νεκροί, ανάμεσα τους τρία παιδιά στο Μεξικό, στο έλεος τροπικής καταιγίδας

Η καταιγίδα προκάλεσε επίσης ζημιές στη βιομηχανική πολιτεία Νουέβο Λεόν, στο Μεξικό.

νεκροί

Στους 4 οι νεκροί από την τροπική καταιγίδα Αλμπέρτο που χτύπησε χθες Πέμπτη 20/04/2024, το βόρειο τμήμα του Μεξικού είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Πέρα από τους θανάτους, η καταιγίδα προκάλεσε επίσης ζημιές στη βιομηχανική πολιτεία Νουέβο Λεόν (βορειοανατολικά), σύμφωνα με ανακοινώσεις της πολιτικής προστασίας και δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Δυο παιδιά υπέστησαν ηλεκτροπληξία την Τετάρτη καθώς έκαναν ποδήλατο εν μέσω καταρρακτώδους βροχής στην κοινότητα Αγιέντε, ανέφερε ο πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ στην καθιερωμένη πρωινή συνέντευξη Τύπου.

Έφηβος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από νερά ποταμού στη Μοντερέι, την πρωτεύουσα της Νουέβο Λεόν. Και ενήλικος έχασε τη ζωή του χθες το πρωί, καθώς προσπαθούσε να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση στο σπίτι του, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Εννιά άνθρωποι διασώθηκαν σε επέμβαση των αρχών στο σπίτι τους μετά την υπερχείλιση φράγματος νερού στην κοινότητα Σάντα Καταρίνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η καταιγίδα Αλμπέρτο προκάλεσε ισχυρές βροχοπτώσεις από το βράδυ προχθές Τετάρτη ως το πρωί χθες Πέμπτη, προτού χάσει ισχύ και υποβιβαστεί από μετεωρολόγους σε τροπική ύφεση.

Με ανέμους ταχύτητας 55 χιλιομέτρων ανά ώρα, αναμένεται ωστόσο να προκαλέσει κι άλλες βροχοπτώσεις στη Νουέβο Λεόν, η οποία γειτονεύει με το Τέξας, ως το κεντρικό Μεξικό, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υδάτινων Πόρων.

Είναι πιθανές θύελλες και χαλαζόπτωση, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο κατολισθήσεων και ξαφνικών πλημμυρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ