Τέξας – Φονικές πλημμύρες: Ζώνη καταστροφής το Κερ Κάουντι, στους 82 οι νεκροί, ανάμεσά τους 28 παιδιά

Τραμπ: «Απίστευτη τραγωδία». Προγραμματίζει επίσκεψη στην περιοχή την Παρασκευή

Τέξας - Φονικές πλημμύρες: Ζώνη καταστροφής το Κερ Κάουντι, στους 82 οι νεκροί, ανάμεσά τους 28 παιδιά

Τραγικός είναι ο απολογισμός των πλημμυρών που έπληξαν την πολιτεία του Τέξας, με τις τοπικές αρχές να ανακοινώνουν ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 82, , ανάμεσά τους 28 παιδιά, ενώ αρκετοί παραμένουν αγνοούμενοι, ανάμεσά τους τουλάχιστον 10 κορίτσια από κατασκήνωση.

Το μεγαλύτερο πλήγμα έχει δεχθεί η κομητεία Κερ, με τον σερίφη Λάρι Λίθα να επιβεβαιώνει 68 θανάτους στην περιοχή. Άλλοι 10 θάνατοι καταγράφηκαν σε γειτονικές περιοχές, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σοκ: τους 69 έφτασαν οι νεκροί στο Τέξας, αλλά ο εφιάλτης δεν τελείωσε…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κήρυξε την κομητεία Κερ ως ζώνη μείζονος καταστροφής, μετά τις πρωτοφανείς καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και τις εκτεταμένες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

«Οι οικογένειες αυτές βιώνουν μια απίστευτη τραγωδία, με πολλούς νεκρούς και αρκετούς ακόμη αγνοούμενους», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του, τονίζοντας πως η απόφαση ελήφθη για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας και πόρων.

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: «Ο πόνος για τις απώλειες στο Τέξας διαπερνά τις καρδιές όλων μας»

Σε δήλωσή του την Κυριακή, ο πρόεδρος Τραμπ ανέφερε πως ενδέχεται να επισκεφθεί το Τέξας την Παρασκευή 11 Ιουλίου, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές και να συναντήσει τις αρχές και κατοίκους.