Θάνατος Μαλένας: Δεν «έφυγε» από ηπατική ανεπάρκεια! – Γιατί η επιτροπή ιατροδικαστών απορρίπτει την αρχική αιτία

Και ο θάνατος της Μαλένας αποκτά «μυστήρια» διάσταση και θα πρέπει πλέον ν’ αναμένουμε μια άλλη εξήγηση για τους λόγους που έφυγε το κοριτσάκι από τη ζωή πριν τρία χρόνια.

Μαλένας,θάνατος,ηπατική,ανεπάρκεια,ιατροδικαστών,επιτροπή

Η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που ελέγχει τις εκθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ιριδας με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης του πορίσματος της και σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας» ως προς τη Μαλένα «κατά 99% θ’ απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια»!

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Μυστηριώδη ευρήματα στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνα

Αναπόφευκτα, συνεπώς και αυτός ο θάνατος αποκτάει «μυστήρια» διάσταση και θα πρέπει πλέον ν’ αναμένουμε μια άλλη εξήγηση για τους λόγους που έφυγε το κοριτσάκι από τη ζωή πριν τρία χρόνια.
Την ίδια στιγμή αξιόπιστοι ιατροδικαστικοί κύκλοι επιμένουν ότι στους δύο πρώτους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας τα ευρήματα είναι «μη ειδικά» που σημαίνει ότι η μη ύπαρξη ειδικών ευρημάτων δεν παραπέμπει σε εγκλήματα.

Στο μεταξύ, από την μέχρι στιγμής ιατροδικαστική διερεύνηση και του τρίτου θανάτου, της Τζωρτζίνας, οι ίδιες αξιόπιστες πηγές της «Π» αναφέρουν ότι δεν έχει προκύψει κάτι αξιοσημείωτο, ώστε να διευκολύνεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας…

Πάτρα: Μητέρα πρώην του Μάνου «καρφώνει» τη Ρούλα – Η άμβλωση, οι δημόσιες επιθέσεις και η ανάρτηση «φωτιά»

«Είμαστε μακριά από τη λύση του γρίφου, εκτός κι αν συμβεί κάποιο συνταρακτικό απρόοπτο» ειπώθηκε χθες στην «Π» από την ίδια ιατροδικαστική πηγή, η οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν έκρυψε την ενόχληση της για τις συνεχιζόμενες δημόσιες παρεμβάσεις ιδιωτών ιατροδικαστών: «Δεν έχουν μπει ποτέ σε νεκροτομείο και δεν χρειάζεται να σέβονται, αφού δεν τους αφορά η αλήθεια, αλλά μόνο η προβολή τους»!

Εν προκειμένω συμπεραίνεται ότι υποβόσκει μεγάλη κόντρα ανάμεσα στους κρατικούς και τους ιδιώτες ιατροδικαστές, με τους πρώτους να μας παραπέμπουν στην προ μηνός ανακοίνωση του συνδικαλιστικού τους φορέα, που δεν στάθηκε ικανή όμως για να μπει φρένο στις ανεύθυνες και αντιδεοντολογικές –όπως τονίζεται– δημόσιες παρεμβάσεις ιδιωτών ιατροδικαστών.

«Ο συναδελφικός αλληλοσεβασμός που στις μέρες μας λείπει» σχολίασε η ίδια πηγή της «Π», «αποτυπώνεται σε μια περίφημη ρήση του αείμνηστου, σπουδαίου ιατροδικαστή Χρήστου Λευκίδη: “Δική του η νεκροτομή, δικά του και τα ευρήματα”».

Τσιόλα: Τηρώ στάση αναμονής…

Με βάση τις ελεγμένες πληροφορίες της «Π», σύμφωνα με τις οποίες «προσβάλλεται» από την άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών η έκθεση για τον πρώτο θάνατο της Μαλένας, αλλά παραμένει «ως έχει» η άλλη για την Ιριδα, ζητήσαμε το σχόλιο της Αγγελικής Τσιόλα, που διενήργησε την δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή:
«Οφείλουμε να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της άτυπης επιτροπής. Ως γενικό σχόλιο που αφορά τη δική μου προσέγγιση στο έργο μας είναι ότι πάντα κοιτάζω σε κάθε περιστατικό μόνο τα επιστημονικά ευρήματα».

Ρωτήσαμε την κ. Τσιόλα, μετά απ’ όσα έχουν γράφει και ειπωθεί, αν έχει αίσθηση γύρω από την «κατεύθυνση» των ερευνών. Απάντησε κοφτά: «Βρισκόμαστε σε προκαταρτική φάση, που σημαίνει ότι μια τόσο πολύπλοκη υπόθεση θα ήταν λάθος να ερευνηθεί μονοδιάστατα. Προσωπικά τηρώ στάση αναμονής».

Ζητήσαμε από την ιατροδικαστή της Πάτρας να σχολιάσει την πρόσφατη επιστημονική ανάλυση από την παιδοψυχολόγο Χριστίνα Μπογιατζή, μιας ζωγραφιάς της 9χρονης Τζωρτζίνας. Είπε:
«Σε άλλα περιστατικά έχουμε ζητήσει παρεμφερείς εκθέσεις. Εκ πείρας σας λέω ότι δεν εισφέρουν πολλά στην διερεύνηση μιας υπόθεσης. Συνήθως δεν είναι συγκεκριμένες οι εκθέσεις των παιδοψυχολόγων και παιδοψυχιάτρων..».

Ο προσεκτικός τρόπος που δημόσια παρεμβαίνει η Αγγελική Τσιόλα οφείλουμε να επισημάνουμε ότι είναι αξιοσημείωτος κι έχει την δική του βαρύτητα, αν λάβουμε κιόλας υπόψη ότι το σίριαλ με τους τρεις θανάτους απασχολεί σήμερα την κοινή γνώμη της χώρας μετά από δική της επιμονή και παρότρυνση στις αρμόδιες Αρχές να διερευνηθούν εξονυχιστικά και συνδυαστικά τα τρία περιστατικά…

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ