Θάνατος Μαζωνάκη: «Έπρεπε να υπάρχει απινιδωτής» λέει το ΕΚΑΒ, κανείς από τους γιατρούς δεν ακολούθησε το ασθενοφόρο

Σε μόλις 3 με 4 λεπτά έφτασαν ασθενοφόρο και μηχανή του ΕΚΑΒ στο ιατρείο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, που θέτει νέα ερωτήματα για τον εξοπλισμό του χώρου και όσα συνέβησαν μέχρι τη διακομιδή

Θάνατος Μαζωνάκη: «Έπρεπε να υπάρχει απινιδωτής» λέει το ΕΚΑΒ, κανείς από τους γιατρούς δεν ακολούθησε το ασθενοφόρο

Νέα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μαζωνάκης θέτει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, εστιάζοντας τόσο στην ύπαρξη απινιδωτή στο ιατρείο όσο και στο γεγονός ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, κανείς από τους γιατρούς δεν συνόδευσε τον τραγουδιστή στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο εξαιρετικά γρήγορα: ασθενοφόρο και μηχανή χρειάστηκαν μόλις 3 με 4 λεπτά από την κλήση, καθώς η ενημέρωση που είχε δοθεί έκανε λόγο για άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του.

«Έπρεπε να υπάρχει απινιδωτής»

Ο Γιώργος Μαθιόπουλος έθεσε ευθέως το ζήτημα του εξοπλισμού που υπήρχε στον χώρο όπου κατέρρευσε ο τραγουδιστής.

Το κρίσιμο ερώτημα, όπως εξήγησε, είναι εάν υπήρχε απινιδωτής, εάν χρησιμοποιήθηκε και πόσο χρόνο είχε ήδη παραμείνει ο Γιώργος Μαζωνάκης χωρίς τις αισθήσεις του πριν από την άφιξη των διασωστών.

Τα συγκεκριμένα δεδομένα θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς η κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο τραγουδιστής όταν έφτασε το ΕΚΑΒ και οι ενέργειες που είχαν προηγηθεί θα συνεκτιμηθούν με τα ιατροδικαστικά ευρήματα.

Το ΕΚΑΒ έφτασε σε 3 με 4 λεπτά

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, από τη στιγμή που έγινε η κλήση υπήρξε άμεση κινητοποίηση.

Στο σημείο έφτασαν τόσο ασθενοφόρο όσο και μηχανή του ΕΚΑΒ μέσα σε περίπου 3 με 4 λεπτά. Η κλήση που είχε διαβιβαστεί στους διασώστες αφορούσε άνθρωπο χωρίς αισθήσεις, γεγονός που οδήγησε στην άμεση ενεργοποίηση του σχετικού πρωτοκόλλου.

Οι διασώστες ξεκίνησαν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και συνέχισαν τις προσπάθειες ανάνηψης κατά τη διακομιδή του Γιώργου Μαζωνάκη στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς σφυγμό και χωρίς αυτόματη αναπνοή. Εκεί οι γιατροί συνέχισαν επί περίπου 55 λεπτά την προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, χωρίς να καταφέρουν να τον επαναφέρουν.

Κανείς από τους γιατρούς δεν ακολούθησε το ασθενοφόρο

Ιδιαίτερο βάρος αποκτά και ένα ακόμη στοιχείο που γνωστοποίησε ο Γιώργος Μαθιόπουλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, κανένας γιατρός δεν συνόδευσε τον Γιώργο Μαζωνάκη στο ασθενοφόρο κατά τη διακομιδή του προς το νοσοκομείο.

Ο ίδιος περιέγραψε ότι μία γυναίκα κατέβηκε στο σημείο και συμμετείχε στις ενέργειες που έγιναν πριν από την αναχώρηση του ασθενοφόρου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει εάν επρόκειτο για γιατρό ή νοσηλεύτρια. Η γυναίκα αυτή δεν ακολούθησε τελικά το πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Το γεγονός ότι κανένας από τους δύο γιατρούς του ιατρείου δεν φέρεται να συνόδευσε τη διακομιδή είχε ήδη καταγραφεί μεταξύ των στοιχείων που εξετάζονται από τις Αρχές.

Τα κρίσιμα λεπτά πριν από την άφιξη των διασωστών

Το ενδιαφέρον της έρευνας στρέφεται πλέον όλο και περισσότερο στο διάστημα πριν από την κλήση στο ΕΚΑΒ.

Οι Αρχές επιχειρούν να εξακριβώσουν πότε ακριβώς επιδεινώθηκε η κατάσταση του τραγουδιστή, πόσο χρόνο παρέμεινε χωρίς αισθήσεις, ποιες προσπάθειες έγιναν στον χώρο και ποιος διαθέσιμος εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε.

Τα ερωτήματα αυτά προστίθενται στο ήδη σύνθετο παζλ της υπόθεσης, στο οποίο περιλαμβάνονται το χρονικό κενό περίπου τριών ωρών, τα δεδομένα του μηχανήματος πλασμαφαίρεσης και οι αποκλίσεις που έχουν εντοπιστεί ανάμεσα στις καταθέσεις και στα στοιχεία της έρευνας. Οι αντιφάσεις αυτές ήταν μεταξύ όσων οδήγησαν στη σύλληψη των δύο γιατρών με την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης.

Την τελική εικόνα θα κληθούν να συμπληρώσουν η ιατροδικαστική εξέταση, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων και η έρευνα για όσα ακριβώς συνέβησαν μέσα στο ιατρείο μέχρι τη στιγμή που ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο