Θάνατος Τζωρτζίνας: Η ανάληψη της υπόθεσης από το Ανθρωποκτονιών, το ξέσπασμα του πατέρα στην «Π» και η κοινή δήλωση

Μπαράζ εξελίξεων τις τελευταίες ώρες για τον χαμό της 9χρονης Τζωρτζίνας που προκάλεσε πανελλήνιο ενδιαφέρον

Θάνατος Τζωρτζίνας: Η ανάληψη της υπόθεσης από το Ανθρωποκτονιών, το ξέσπασμα του πατέρα στην «Π» και η κοινή δήλωση

Ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα έχουν γίνει γνωστές τις τελευταίες ώρες σχετικά με το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το pelop.gr, ο φάκελος της υπόθεση άλλαξε χέρια και πλέον θα εξεταστεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις από τους γιατρούς που εξέτασαν τα παιδιά τόσο στην Αθήνα όσο και στην Πάτρα, ενώ αναμένονται οι αναλύσεις των τοξικολογικών εξετάσεων του παιδιού, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

O πατέρας της Τζωρτζίνας αποκλειστικά στην «Π»: «Αφήστε μας..» – Το ξέσπασμα και το μήνυμα προς όλους

Η προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πατρών για την υπόθεση με τα 3 κορίτσια της ίδιας οικογένειας που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε μόλις 3 χρόνια στην Πάτρα και η οποία έρευνα διαβιβάζεται στην Ασφάλεια Πατρών για να λάβει καταθέσεις και να αποσαφηνιστούν πλήρως οι αιτίες του θανάτου των κοριτσιών, έγινε μετά τα όσα έχουν γραφτεί, κυρίως από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η οποία ανέδειξε το θέμα με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα.

Θάνατος Τζωρτζίνας: Εισαγγελική έρευνα μετά τα δημοσιεύματα της «Π» – Ποιοι και γιατί θα καταθέσουν

Ο φάκελος με τα στοιχεία θα συμπληρώνεται σταδιακά και μαζί με το αποτέλεσμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων θα σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να διαπιστώσει τι συνέβη και τελικά και τα τρία κορίτσια έφυγαν τόσο γρήγορα από την ζωή, αλλά και την απροσδιόριστη, ακόμη, αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας πριν από περίπου 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αθηνών Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, δεν κατάφερε να προσδιορίσει τον λόγο της καρδιακής ανακοπής της μικρής.

Θάνατος Τζωρτζίνας: Ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης μιλά στην «Π» – Η αντίδραση της μητέρας της

Η οικογένεια αποχαιρέτησε την περασμένη Πέμπτη την Τζωρτζίνα, ενώ για τον θάνατο της άλλης κόρης του της Μαλένας και την αιτία θανάτου (ηπατική ανεπάρκεια) είχε κάνει μήνυση ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης.

«Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι…»! Κάπως έτσι μίλησε στην «Π» ο πατέρας των κοριτσιών τραγουδιστής και ποδοσφαιριστής Μάνος Δασκαλάκης.

Τα «σενάρια» που κυκλοφορούν έχουν φθάσει στα αφτιά της οικογένειας. «Εχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας» δηλώνει ο κ. Δασκαλάκης.

«Πολιορκία» δημοσιογράφων αθηναϊκών καναλιών στο σπίτι της οικογένειας!

Την ίδια ώρα, η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου έχει επιδοθεί, όπως μας είπε, στο να… διώχνει δημοσιογράφους αθηναϊκών καναλιών από το σπίτι της. Ανταποκριτές από εκπομπές της Ζήνας Κουσελίνη και της Τατιάνας Στεφανίδου έφθασαν μέχρι… την οικογένεια, αλλά το ζευγάρι αρνήθηκε να πει το παραμικρό!

Τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» μεταδόθηκαν από το σύνολο των ΜΜΕ της Αθήνας, ενώ αποτέλεσαν «υλικό» και για τηλεοπτικά ρεπορτάζ. Το «Βήμα της Κυριακής» αλλά και άλλες εφημερίδες φιλοξένησαν ολοσέλιδα ρεπορτάζ βασισμένα στις πληροφορίες της «Π».

Σε επίπεδο ερευνών, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, μόνο οι τοξικολογικές εξετάσεις μπορούν να δείξουν κάτι. «Εκτιμώ ότι οι ιστολογικές εξετάσεις θα είναι καθαρές» δηλώνει στην «Π» ο κ. Μπουζιάνης.

Πάτρα: Ξεσπάει ο παππούς των τριών κοριτσιών – «Πόσα να ζήσουμε ακόμα;»

Από την άλλη πλευρά, οι γιατροί επιμένουν στο να μην μπορούν να πιστέψουν πώς «έφυγε» η Τζωρτζίνα. Με την περίπτωση της Μαλένας λόγω του ότι το κορίτσι έπασχε από λευχαιμία δεν είχαν ασχοληθεί πολύ. Το μόνο που έκανε εντύπωση ήταν ότι ως αιτία θανάτου εμφανίστηκε στην ιατροδικαστική έκθεση η «ηπατική ανεπάρκεια» κάτι το οποίο… δεν δικαιολογείται ως αιτία θανάτου. Γι’ αυτό και ο Μάνος Δασκαλάκης υπέβαλε στην Πάτρα μήνυση.

Η οποία ωστόσο δεν έχει εκδικαστεί. Η Ιριδα «έφυγε» από αγενεσία φλεβοκόμβου, κάτι το οποίο είχε εκ γενετής. Πέθανε στον ύπνο της. «Ο θάνατός της θα επήρχετο κάποια στιγμή, όμως μας κάνει εντύπωση το ότι «έφυγε» τόσο νωρίς. Στους 6 μήνες» δηλώνει ιατροδικαστής. Αρα το μεγάλο ερωτηματικό είναι η Τζωρτζίνα για την οποία και ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης έχει εκφράσει απορίες.

«Το είχαμε ασφαλίσει το παιδί. Είχε απινιδωτή δεν περιμέναμε τέτοια εξέλιξη» δηλώνει ο γιατρός. «Το παιδί μου πέθανε στο Παίδων και όχι στην Πάτρα. Μόνο οι γιατροί του Παίδων στην Αθήνα γνωρίζουν τι συνέβη» είναι η απάντηση της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου στους γιατρούς της Πάτρας. Το αποτέλεσμα των ιστολογικών και τοξικολογιών εξετάσεων θα βγει σε λίγες ημέρες. Και τότε θα απαντηθούν πολλά από τα… αναπάντητα ερωτηματικά!

Θάνατος Τζωρτζίνας: Εισαγγελική έρευνα μετά τα δημοσιεύματα της «Π» – Ποιοι και γιατί θα καταθέσουν

Οι ανεξήγητοι θάνατοι των τριών μικρών κοριτσιών της ίδιας πατρινής οικογένειας που περνάει ένα ανείπωτο δράμα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», μπήκαν από χθες στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας.

Θάνατος Τζωρτζίνας: Ποιος «μαύρος άγγελος» πήρε την 9χρονη

Συγκεκριμένα, με βάση το σύνολο των δημοσιευμάτων των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν τα –αναπάντητα μέχρι στιγμής– αίτια της τριπλής τραγωδίας που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Από εισαγγελική πηγή έγινε γνωστό ότι μετά τη λεπτομερή ανάγνωση των δημοσιευμάτων, εκφράσθηκε απορία για το μυστήριο που καλύπτει τους τρεις «απρόσμενους» θανάτους της 7 μηνών Ιριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και πρόσφατα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Θάνατος Τζωρτζίνας: Ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης μιλά στην «Π» – Η αντίδραση της μητέρας της

«Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις», ήταν το χθεσινό σχόλιο της ίδιας Εισαγγελικής πηγής μας.

Λόγω της λεπτότητας και σοβαρότητας του θέματος, η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει τύχει συνδρομής απ’ όλες τις εισαγγελικές βαθμίδες, αφού οι μυστηριώδεις θάνατοι έχουν απασχολήσει τους πάντες σε δικαστικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο.

Οπως έγινε γνωστό, με βάση την εντολή για την διενέργεια της προκαταρτικής εξέτασης, πρόκειται να κληθούν για να καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, οι ιατροδικαστές που συνέταξαν εκθέσεις για τους «μυστηριώδεις» θανάτους και οι γιατροί των παιδιών.

Θυμίζουμε ότι ο πατέρας της χαροκαμένης οικογένειας Μάνος Δασκαλάκης, μόλις έφυγε από τη ζωή το δεύτερο παιδί τους, είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία, ζητώντας διερεύνηση των αιτιών του θανάτου, ενώ ταυτόχρονα είχε στραφεί κατά του παθολογοανατόμου, θεωρώντας ότι το συμπέρασμά του ήταν ασαφές και λανθασμένο (ως αιτία θανάτου αναφερόταν «ηπατική ανεπάρκεια» που υποστηρίζεται ότι δεν είναι αρκετή ως αιτία για να χάσει τη ζωή του ένα παιδί).

«Εν έτει 2022, η ιατρική επιστήμη πλήττεται όταν ασαφώς και με ελλιπείς εξηγήσεις τρία παιδάκια βρίσκονται στον τάφο», ήταν το δεύτερο σχόλιο της εισαγγελικής πηγής της «Π» μετά την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης…

Εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συνταράξει την Πάτρα. Η διερεύνηση προχωράει με γρήγορα βήματα και οι γονείς των παιδιών ευελπιστούν πως μέσα στο επόμενο διάστημα, θα μάθουν πως έφυγαν τα παιδιά τους…

Υπενθυμίζεται πως χθες μετά και τα δημοσιεύματα της «Π» υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα.

Θάνατος Τζωρτζίνας: Εισαγγελική έρευνα μετά τα δημοσιεύματα της «Π» – Ποιοι και γιατί θα καταθέσουν

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η υπόθεση κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρή και γι’ αυτό η Εισαγγελία της Πάτρας διαβίβασε τον φάκελο με την προκαταρκτική στην Ασφάλεια Αττικής. Το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα αναλάβει να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών.

Πάτρα: Αλλάζει χέρια ο φάκελος για τα τρία αδέρφια που πέθαναν σε τρία χρόνια – Ραγδαίες οι εξελίξεις

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ληφθούν καταθέσεις από τους γιατρούς που εξέτασαν τα παιδιά τόσο στην Αθήνα όσο και στην Πάτρα, ενώ αναμένονται οι αναλύσεις των τοξικολογικών εξετάσεων του παιδιού, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

Επίσης, θα ανασυρθούν τα πορίσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας. Θεωρείται δεδομένο ότι θα ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς των παιδιών, ενώ εκ των πραγμάτων από τη στιγμή που αναλαμβάνει την υπόθεση το ανθρωποκτονιών θα ερευνηθεί και ο ρόλος τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο αγγελούδι έφυγε από τη ζωή το 2019, το δεύτερο το 2020 και το τρίτο, η μικρή Τζωρτζίνα, κέρδισε τη μεγάλη μάχη το 2021 και την έχασε λίγους μήνες μετά, το 2022. Η Τζωρτζίνα ήταν το πιο μεγάλο κορίτσι της οικογένειας Δασκαλάκη. Και ίσως ο θάνατός της, δώσει απαντήσεις στα «γιατί» και στα «πώς» των αιφνίδιων θανάτων.

Από εισαγγελική πηγή στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» έγινε γνωστό ότι εκφράστηκε απορία για το μυστήριο που καλύπτει τους τρεις «απρόσμενους» θανάτους: «Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις. Αυτές οι απαντήσεις υπάρχουν και πρέπει να βρεθούν», ήταν το χθεσινό σχόλιο της ίδιας Εισαγγελικής πηγής.

Μετά από μέρες σιωπής οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών έλυσαν τη σιωπή τους. Ο πατέρας της μικρής Τζωρτζίνας μιλώντας αποκλειστικά στην «Π» δήλωσε: «Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι» είπε ο τραγουδιστής και ποδοσφαιριστής Μάνος Δασκαλάκης και συνέχισε: «Έχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας» δηλώνει ο κ. Δασκαλάκης.

 

Πάτρα: «Να σταματήσει η οποιαδήποτε δημοσίευση ανακριβειών» – Τι αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που προέκυψαν ιδιαίτερα μετά την απόφαση για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οικογένεια ευχαριστεί την Πατραϊκή κοινωνία και όλη την Ελλάδα για την στήριξη που έχουν λάβει όλο αυτό το διάστημα, ενώ αναφέρεται και στο χρονικό της υπόθεσης, ξεκινώντας από το 2019, όταν έφυγε από τη ζωή η Μαλένα μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Εκ μέρους των γονέων των τριών ανηλίκων τέκνων που ’’έφυγαν’’ τόσο πρόωρα από τη ζωή, Εμμανουήλ Δασκαλάκη και Σωτηρίας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, δηλώνω τα εξής: «Αρχικά οι γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο στην Πατραϊκή κοινωνία, όσο και την ολόκληρη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που έλαβαν αυτό το διάστημα στο ανείπωτο δράμα που βιώνουν. Προς αποκατάσταση, ωστόσο, ανακριβειών που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα, ιδίως ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και σε κακοπροαίρετα σχόλια, γραμμένα κάτωθι σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζουν ότι:

(α) Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

(β) Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι γιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

(γ) Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ’’ρίξουν φως’’ στα αίτια θανάτου της.

Οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν σήμερα δι’ εμού ότι ήδη από εχθές (9-2-2022) η κ.κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών παρήγγειλε προς την Υπ/δνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της.

Τελειώνοντας, οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση.»

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ