Θεαματική αύξηση ραντεβού και για την 1η δόση στην Δυτική Ελλάδα

Περισσότεροι από 500 κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας εμβολιάστηκαν στην Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού

Θεαματική αύξηση ραντεβού και για την 1η δόση στην Δυτική Ελλάδα

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενισχυτική δόση για όλους τους πολίτες στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, ανακοίνωσε χθες στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οπως ανακοίνωσε, η σχετική πλατφόρμα άνοιξε χθες το βράδυ και οι δικαιούχοι ανέρχονται σε περίπου 2 εκατομμύρια.

 

Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση στους τρεις μήνες – Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει

Ειδικότερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τις συστάσεις και κατέληξε στις προτάσεις:
⦁ Ολοι οι πολίτες άνω των 18 ετών μπορούν να κάνουν την 3η δόση, 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με 2 δόσεις.
⦁ Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν νοσήσει: Μπορούν να κάνουν την 3η δόση, 3 μήνες μετά την διάγνωση.
⦁ Ο σχεδιασμός για όσους έχουν κάνει J&J δεν αλλάζει, η ενισχυτική δόση θα γίνεται στους δύο μήνες.
«Εχει αυξηθεί η δυναμικότητα για τον Δεκέμβριο, μπορούν να γίνουν πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Ο σχεδιασμός είναι όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου να κάνουν το εμβόλιο», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

 

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για την 1η δόση και στη Δυτική Ελλάδα. Ωστόσο απέχουμε πολύ ακόμα από τα επιθυμητά ποσοστά. «Η ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας για τους 60+ αύξησε τα ραντεβού την εβδομάδα αυτή και ελπίζουμε ότι η αύξηση αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Μεγάλη ανταπόκριση καταγράφεται και στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών. Η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού που επισκέπτεται καθημερινά χωριά της Δυτικής Ελλάδας, μετά από πρωτοβουλία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχει σημαντικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού, σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας της Αχαΐας, της Ηλείας και του Γ.Ν. Καλαβρύτων κατάφεραν να προχωρήσουν στην εμβολιαστική διαδικασία των κατοίκων των χωριών και να επιτύχουν περίπου 500 εμβολιασμούς (1η, 2η και 3η δόση) μέσα στο χρονικό διάστημα του ενός μήνα.
«Εχουμε πολύ καλά αποτελέσματα από αυτή την προσπάθεια γι’ αυτό και οργανωμένα θα τη συνεχίσουμε ώστε να καλύψουμε κάθε άκρο της Υγειονομικής μας Περιφέρειας» πρόσθεσε ο κ. Καρβέλης.

 

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η Α΄ΔΟΣΗ

Για τα ραντεβού, τόνισε ότι η πρώτη δόση θα έχει προτεραιότητα έναντι της αναμνηστικής δόσης, για να μην υπάρχει καθυστέρηση πέραν των 3-4 ημερών.
Ραγδαία αύξηση στα ραντεβού πρώτης δόσης στις ηλικίες των 60+ σημειώθηκε μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις περί υποχρεωτικότητας.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης έως χθες το μεσημέρι, 50.000 πολίτες είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.
Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των όσων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αν κάποιος πολίτης άνω των 60 ετών δεν έχει κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 16 Ιανουαρίου, τότε θα του επιβάλλεται μηνιαίως διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου: Ναι στα έργα στο υδρευτικό δίκτυο αλλά...
Αιγιάλεια: Νέα σελίδα για τη ΔΕΥΑ - Αναδείχθηκε ανάδοχος για τα συστήματα τηλεελέγχου
Πάτρα: Σε αυτά τα τηλέφωνα καλούν όσοι έχουν κομμένο ρεύμα και θέλουν επανασύνδεση
Πάτρα - Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» -Συνδικαλιστική Αλλαγή: Συνεργαζόμαστε με όλους πλην της ΑΚΕ