Θέλουν να κάνουν την Πάτρα …«ρολλερούπολη»!

Κοινός στόχος όλων των μελών είναι να καλλιεργήσουν το άθλημα υπό το τρίπτυχο της ασφάλειας, της ευγενούς άμιλλας και της εναλλακτικής άθλησης για όλους.

Θέλουν να κάνουν την Πάτρα …«ρολλερούπολη»!

Και εγένετο …. «Πατραϊκός Όμιλος Τροχοπεδίλων»! Το δικό τους επίσημο φορέα απέκτησαν οι λάτρεις του -Ολυμπιακού πλέον- αθλήματος του skateboard στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, με την ίδρυση του Σωματείου, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, μετά από σύμφωνη απόφαση και απαρτία των ιδρυτικών μελών.

Η ίδρυση του πρωτότυπου αυτού Σωματείου έχει τρεις θεμελιώδης στόχους:

-Την άνθηση του αθλήματος σε κάθε ηλικία και σε κάθε συμπολίτη ασχέτως φυσικής κατάστασης
-Τη δυνατότητα υποστήριξης και συμμετοχής των αθλητών μας σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις αγώνων (ταχύτητας, downhill, g-slalom, aggressive, χιονοδρομίας)
-Την περεταίρω εξειδίκευση του τεχνικού επιτελείου σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος.

Η ΠΑΤΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ «ΡΟΛΛΕΡΟΥΠΟΛΗ»

Όπως σημειώνουν τα μέλη του Σωματείου, «η ιδέα ότι μπορείς να γυμναστείς και να διασκεδάσεις μέσα από τα τροχοπέδιλα δεν είναι μια ουτοπική σύλληψη, αλλά είναι μια βιωματική και καθημερινή σχέση των αθλητών και των λάτρεων του αθλήματος από κάθε ηλικία οι οποίοι είτε βρίσκονται για skate spot στο Νότιο Πάρκο είτε διασχίζουν ολόκληρη την πόλη.»
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο «Πατραϊκός Όμιλος Τροχοπέδιλων» αποτελεί πρότυπο παράδειγμα μίας κοινότητας αθλητών και λάτρεων του αθλήματος (και όχι παραγόντων του αθλητισμού) οι οποίοι ταυτίστηκαν στην ιδέα ότι η Πάτρα μπορεί να γίνει μια πραγματική «ρολλερούπολη».
Μάλιστα, η ιδέα της ίδρυσης του Ομίλου ωρίμασε σε μια περίοδο όπου όλοι οι γυμναστικοί χώροι έκλεισαν εξαιτίας του covid-19 και πολλοί Πατρινοί αναζήτησαν εναλλακτικούς τρόπους άθλησης εντός του αστικού τοπίου.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ Η ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ SKATER

Κάθε έμπειρος ή σχετικά γνώστης του αθλήματος – μέσου εναλλακτικής μετακίνησης με που καταφτάνει στην Πάτρα εντυπωσιάζεται από την ρυμοτομία και την τεράστια-επίπεδη ακτογραμμή της πόλης!

Ένας εξίσου καθοριστικός παράγοντας για την άνθηση αυτού του Ολυμπιακού αθλήματος στην Πάτρα, όπως λένε τα μέλη του Ομίλου, είναι οι ευνοϊκές μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους:

«Ένας σχετικά έμπειρος skater μπορεί να διασχίσει ολόκληρη την ακτογραμμή της Πάτρας η οποία είναι συνολικά 12 χιλιόμετρα (Νέο Λιμάνι – Πλάζ).

Πρόκειται για μια διαδρομή η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι προστατευμένη από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και αναμένεται να βελτιωθεί και να επεκταθεί έως την περιοχή των Βραχναιίκων. Αναμένεται τα επόμενα χρόνια οι ενήλικοι αθλητές και τα μέλη του συλλόγου μας να έχουν την δυνατότητα άσκησης συνολικής απόστασης 18 χιλιομέτρων (Πλαζ ΕΟΤ – Βραχναίικα), γεγονός το οποίο μάς ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το άθλημα στην πόλη μας».

ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Ο χρόνος εκμάθησης των τροχοπέδιλων διαφέρει από ηλικία σε ηλικία και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κατά προσέγγιση, τα παιδιά από 4 έως 15 ετών μπορούν να αποκτήσουν τις βασικές δεξιότητες του αθλήματος μέσα σε μερικές εβδομάδες εκμάθησης. Οι ενήλικες χρειάζονται περίπου ένα διάστημα 6 εβδομάδων, έτσι ώστε να καταφέρνουν να κινούνται με αυτοπεποίθηση.

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ

Ο Πατραϊκός Όμιλος Τροχοπέδιλων απευθύνεται σε κάθε ηλικία και γι’αυτό το λόγο χωρίζει το πρόγραμμα εκμάθησης, τις προπονήσεις του αγωνιστικού τμήματος και της ομαδικής άθλησης με τροχοπέδιλα σε τμήματα παίδων, εφήβων, ενηλίκων.

Τα μέλη του ομίλου μας, αρχικά μαθαίνουν και εξασκούνται στις βασικές και προχωρημένες δεξιότητες των τροχοπέδιλων. Στην συνέχεια, μπορούν να ασχοληθούν είτε με τα ακόλουθα αγωνιστικά προγράμματα είτε να συμμετέχουν σε εβδομαδιαίες σχετικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, ο όμιλος διοργανώνει μια φορά την εβδομάδα μια κοντινή διαδρομή (5 έως 15 χιλιομέτρων) στην οποία μπορούν να πάρουν μέρους όλα τα ενήλικα μέλη του ομίλου τα οποία κατέχουν τις βασικές ικανότητες του αθλήματος. Σε αυτή την διαδρομή ακολουθούνται υψηλά πρότυπα ασφάλειας και συνοδεύει τους συμμετέχοντες όχημα το οποίο θα φέρει ειδικές σημάνσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Όποιοι θέλουν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τον «Πατραϊκό Όμιλο Τροχοπεδίλων» και ενδεχομένως να εγγραφούν και μέλη του, μπορούν να απευθυνθούν στα τηλ.: 6906701293 και 6946630661 ή μέσω e- mail στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: patras.inline.skate@gmail.com). Η διεύθυνση του Ομίλου είναι: Βλαχάβα 30, 26331.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ