Θεοδωρικάκος σε Τσίπρα: «Να στηρίξει τις προσπάθειες για ασφαλή πανεπιστήμια»

Στη δήλωσή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος καλεί, μεταξύ άλλων, τον Αλέξη Τσίπρα να «αποκηρύξει το βαρύ ιδεοληπτικό του παρελθόν» και να «συνδράμει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας για ασφαλή πανεπιστήμια».

Αλέξης Τσίπρας

Με δήλωσή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Στη δήλωσή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος καλεί, μεταξύ άλλων, τον Αλέξη Τσίπρα να «αποκηρύξει το βαρύ ιδεοληπτικό του παρελθόν» και να «συνδράμει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας για ασφαλή πανεπιστήμια».

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Δυστυχώς για τον κύριο Τσίπρα, επί των ημερών του, η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στην φοιτητική εστία του Ζωγράφου αποτελούσαν ζοφερή πραγματικότητα.

Τώρα, εκ των υστέρων, αναγνωρίζει την ανάγκη για ασφάλεια στα πανεπιστήμια και για παρεμβάσεις της αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπου υπάρχει. Αποκηρύσσοντας, έτσι, το βαρύ ιδεοληπτικό του παρελθόν. Τον καλούμε να συνδράμει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας για ασφαλή πανεπιστήμια, επ’ ωφελεία των παιδιών μας, των φοιτητών, των καθηγητών, με την αξιοποίηση και του νέου θεσμού των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ιδιαίτερα στους ανοιχτούς και αφύλακτους χώρους των συγκεκριμένων πανεπιστημίων».

Παρακολουθήστε τη δήλωση Θεοδωρικάκου:

Τσίπρας για Πολυτεχνειούπολη – πανεπιστημιακή αστυνομία
Με αφορμή τα όσα έγιναν στην Πολυτεχνειούπολη και την εξάρθρωση συμμορίας, αλλά και τη συζήτηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στη συνέντευξή του στον ANT1 ότι «οπουδήποτε στη χώρα άρα και εντός πανεπιστημίου συντελείται έγκλημα υποχρέωση της αστυνομίας είναι να παρέμβει. Το 2017 και το 2018 η αστυνομία έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις στο Αριστοτέλειο που είχαμε πληροφορίες για ναρκωτικά. Η αστυνομία υποχρεούται να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν εγκληματικές ενέργειες».

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία τι θα μπορούσε να κάνει σε αυτήν την περίπτωση; Είναι μια φούσκα. Εγώ λέω να στείλουμε αυτά τα παιδιά που προσλήφθηκαν στις γειτονιές για το έγκλημα, όχι στα πανεπιστήμια στους φοιτητές», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία
ΚΚΕ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης