Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για θάνατο βρέφους – Άμεσο το πόρισμα

Διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για τον θάνατο βρέφους στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για θάνατο βρέφους - Άμεσο το πόρισμα

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε για τον θάνατο βρέφους στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα ιστοσελίδας του Βόλου, αναφορικά με τις αιτίες θανάτου βρέφους στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η διοίκηση του νοσοκομείου, σύμφωνα με το thestival.gr. Μάλιστα, η ΕΔΕ φέρεται να ανατέθηκε σε καθηγητή πανεπιστημίου και το πόρισμα αναμένεται άμεσα.

Ειδικότερα, μόλις έναν μήνα μετά τη γέννησή του, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου ένα βρέφος ζευγαριού από τον Βόλο, το οποίο νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Γονείς στον Βόλο έχασαν το παιδί τους λόγω ιατρικών λαθών – «Έπαιρναν φακελάκια για να το σώσουν» καταγγέλλει ο πατέρας

Το μωράκι γεννήθηκε σε ιδιωτική κλινική της Λάρισας και παρουσίασε συμπτώματα δύσπνοιας. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας και από εκεί στο «Ιπποκράτειο».

Το πρωί της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου, ο διοικητής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, ενημερώθηκε για δημοσίευμα τοπικού μέσου ενημέρωσης του Βόλου, το οποίο ανέφερε χρηματισμό γιατρού και θάνατο βρέφους από αμέλεια και προχώρησε στην ΕΔΕ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία για το περιστατικό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διοικητής του «Ιπποκράτειου» επικοινώνησε με τους γονείς του άτυχου βρέφους για να τους συλλυπηθεί.

 

Πηγή: ethnos.gr

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ