Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για την 62χρονη μετά το τροχαίο με το λεωφορείο – Υπό στενή παρακολούθηση η 21χρονη
Η νεαρή γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση 3,5 ωρών στο «Παπαγεωργίου» και παραμένει στην Ορθοπεδική Κλινική – Τι περιέγραψε ο οδηγός του λεωφορείου των ΚΤΕΛ για τη στιγμή της σύγκρουσης

Ευχάριστα είναι τα νεότερα για την 62χρονη που τραυματίστηκε στο σοβαρό τροχαίο με τα δύο λεωφορεία στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, καθώς αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».
Την ίδια ώρα, η 21χρονη που τραυματίστηκε σοβαρότερα παραμένει στην Ορθοπεδική Κλινική και βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.
Η επέμβαση διήρκεσε περίπου τρεισήμισι ώρες και πραγματοποιήθηκε από ομάδα ειδικών γιατρών. Η νεαρή γυναίκα είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο πόδι, ενώ έφερε επίσης τραύματα στο κεφάλι και τη λεκάνη, τα οποία δεν χρειάστηκαν χειρουργική αντιμετώπιση.
Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Εξήλθε από το χειρουργείο η 21χρονη μετά το τροχαίο με τα δύο λεωφορεία
Εξιτήριο για τρεις από τις τέσσερις τραυματίες
Η 62χρονη, η οποία νοσηλεύτηκε στη Χειρουργική Κλινική, φέρει τελικά ελαφρά τραύματα και αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι της.
Ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης είχαν πάρει εξιτήριο η 17χρονη και η 50χρονη, αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις και έλαβαν οδηγίες από τους θεράποντες γιατρούς.
Από τις τέσσερις γυναίκες που τραυματίστηκαν, συνεπώς, μόνο η 21χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται.
«Άκουσα τον κόσμο να ουρλιάζει»
Το τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 12:55 το μεσημέρι της Τετάρτης, στη στάση «Καν Καν» επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στη Νεάπολη.
Λεωφορείο του ΟΑΣΘ, μοντέλο του 2024, που εκτελούσε τη γραμμή 28, κατέληξε πάνω στη στάση, ενώ μπροστά του βρισκόταν σταματημένο λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης της γραμμής 57. Οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία Θεσσαλονίκης.
Ο οδηγός του λεωφορείου των ΚΤΕΛ περιέγραψε ότι είχε σταματήσει προκειμένου να αποβιβαστούν επιβάτες, όταν άκουσε ξαφνικά δυνατό θόρυβο. Όπως είπε, όταν γύρισε είδε το σκέπαστρο της στάσης πεσμένο και άκουσε τον κόσμο να φωνάζει για βοήθεια.
Κατά τη δική του εκτίμηση, ο οδηγός του δεύτερου λεωφορείου αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή το προπορευόμενο όχημα και επιχείρησε να το αποφύγει, με αποτέλεσμα να καταλήξει στη στάση. Η συγκεκριμένη εκδοχή αποτελεί μαρτυρία του οδηγού και όχι ακόμη επίσημο πόρισμα για τα αίτια του τροχαίου.
Η 21χρονη και η 62χρονη βρίσκονταν στη στάση, ενώ η 17χρονη και η 50χρονη επέβαιναν σε ένα από τα λεωφορεία.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News