Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 16χρονο μετά από καταδίωξη – Στο αυτόφωρο και ο πατέρας του
Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζει 16χρονος που συνελήφθη στη δυτική Θεσσαλονίκη, αφού αγνόησε σήμα της αστυνομίας και κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα με κλεμμένη μοτοσικλέτα. Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε και ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας.
Κακουργηματική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος 16χρονου που συνελήφθη στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου αρνήθηκε να σταματήσει και επιχείρησε να διαφύγει οδηγώντας κλεμμένη μοτοσικλέτα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Η υπόθεση αποκάλυψε σειρά κλοπών δίκυκλων και οδήγησε στη σύλληψη και του πατέρα του ανηλίκου.
Ο 16χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης να οδηγεί μοτοσικλέτα που είχε δηλωθεί ως κλεμμένη. Παρά το σήμα των αστυνομικών να σταματήσει, ο ανήλικος επιτάχυνε και κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα, επιχειρώντας να ξεφύγει. Λίγη ώρα αργότερα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του κακουργηματική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, καθώς και πλημμελήματα για επικίνδυνη οδήγηση και απείθεια. Ο 16χρονος, που δεν διαθέτει άδεια οδήγησης, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 3ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο 48χρονος πατέρας του, ο οποίος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο κατηγορούμενος για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε ότι ο ανήλικος είχε προχωρήσει και τον προηγούμενο μήνα σε κλοπές δύο ακόμη μοτοσικλετών, οι οποίες εντοπίστηκαν κοντά στο σπίτι του και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Μόνιμο tattoo χωρίς βελόνες και σύντομα θα το παραλαμβάνεις με κούριερ
Παραδοσιακό δημοτικό γλέντι στον Κρίνο ΦΩΤΟ
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Εκπαιδευτικά Κέντρα «Ορμή – Άριστα»: 40 χρόνια επιτυχιών και το αδιαχώρητο στη «Γιορτή της Τούρτας» ΦΩΤΟ
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Προβολή της ταινίας «Άγιος Παΐσιος» στο Μιντιλόγλι ΦΩΤΟ
