Θεσσαλονίκη-πυροβολισμός 16χρονου: Ξανά ελεύθερος ο 34χρονος αστυνομικός μετά τη δεύτερη απολογία του
Ύστερα και από δεύτερη απολογία του, ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε θανάσιμα τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, αφέθηκε ξανά ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Ύστερα και από τη δεύτερη απολογία του, ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιορισμό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα αφέθηκε και πάλι ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Ο 34χρονος βρέθηκε νωρίτερα ενώπιον του τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης καθώς κλήθηκε να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, μετά τη νέα ποινική δίωξη που του απήγγειλε ο εισαγγελέας.
Μετά το πέρας της συμπληρωματικής απολογίας του, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα πως ο κατηγορούμενος αστυνομικός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη απόφαση τού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία είχε αρθεί η διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του ή μη, μετά την αρχική του απολογία.
Κατά την ολιγόλεπτη απολογία, ο 34χρονος φέρεται να επανέλαβε τους αρχικούς του ισχυρισμούς, δηλαδή ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που, όπως είπε, διέτρεχαν οι συνάδελφοί του, τονίζοντας ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο, ενώ επισήμανε ότι οι δύο βολές έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος, την ταυτότητα του οποίου – σύμφωνα με όσα απολογήθηκε – δε γνώριζε όσο ήταν σε εξέλιξη η καταδίωξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος του 16χρονου ζήτησε πραγματογνωμοσύνη στο βίντεο του επεισοδίου, πράγμα που έγινε δεκτό από τον ανακριτή αλλά και ειδική βαλλιστική πραγματογνωμοσύνη για την οποία θα κληθούν οι δύο πλευρές να ορίσουν συμβούλους.
Ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει στα χέρια του ανακριτή μέχρι να περατωθεί η κύρια ανάκριση, ενώ για την παραπομπή του 34χρονου σε δίκη θα αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πού πάνε τελικά οι κάλτσες που χάνονται στο πλυντήριο;
Κι άλλοι AI agents της OpenAI ξέφυγαν από τον έλεγχο τι αποκαλύπτεται
Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών στο Ράλι Ιονίου ΦΩΤΟ
Πόσο επικίνδυνα είναι τα πλαστικά παπούτσια τύπου Crocs που φοράς το καλοκαίρι;
Τραβάς λάθος φωτογραφίες με το κινητό σου – πώς να το διορθώσεις με το RAW
Eμφάνιση της Στέγης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας στον Κρίνο ΦΩΤΟ
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Ποια ζώδια του Αέρα θα έχουν επιτυχία και χρήμα στις 11 Αυγούστου!
