Θεσσαλονίκη: Τα ΜΑΤ «σπάνε» την κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ
Οι διαδηλωτές αντιλήφθηκαν την έξοδο ενός φύλακα από το κτίριο και βρήκαν την ευκαιρία για να εισβάλουν.
Παρέμβαση στην πρυτανεία του ΑΠΘ που τελεί υπό κατάληψη πραγματοποίησαν δυνάμεις των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 200 φοιτητές βρίσκονται δίπλα στην πρυτανεία και κρατώντας πανό και σημαίες, φωνάζουν συνθήματα.
Πώς τέθηκε υπό κατάληψη το κτίριο
Το κτίριο τέθηκε υπό κατάληψη το μεσημέρι όταν ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εισέβαλε στο κτήριο της πρυτανείας.
Σύμφωνα με το thestival.gr, οι διαδηλωτές αντιλήφθηκαν την έξοδο ενός φύλακα από το κτίριο και βρήκαν την ευκαιρία για να εισβάλουν. Έχουν αναρτήσει πανό που γράφει «κάτω τα χέρια από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Η εξεταστική μπορεί να περιμένει, το μέλλον μας όχι».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Αποκαλύφθηκε τι ανακοινώνει η Tesla στο event και το τέλος της οδήγησης είναι εδώ
ΑΕΚ: Άρχισε η διάθεση του League Phase Pass για τα τέσσερα ματς του Champions League – Οι τιμές
Κλάδεμα και λίπανση το φθινόπωρο: Τι απαγορεύεται να ρίξεις στα φυτά
Το φθηνό νέο Oppo X10 ντροπιάζει τα Galaxy S26 και iPhone 17
300 emails και καθόλου διάθεση; Τι να κάνεις την πρώτη μέρα πίσω στη δουλειά
