Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Στάθης Μαραβέλας, ιδιοκτήτης της ιστορικής ταβέρνας στο Γηροκομειό
Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιώτισσας.
Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα και στον χώρο της εστίασης η είδηση του θανάτου του Στάθη Γεωργ. Μαραβέλα, σε ηλικία 90 ετών.
Ο εκλιπών ήταν ο ιδιοκτήτης της γνωστής ταβέρνας «Μαραβέλα», απέναντι από την Ιερά Μονή στο Γηροκομειό, η οποία σημάδεψε γαστρονομικά την πόλη για έναν ολόκληρο αιώνα.
Η ταβέρνα ξεκίνησε να λειτουργεί το 1920 από τον πατέρα του, Γιώργο Μαραβέλα, και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους Πατρινούς. Ο Στάθης Μαραβέλας ανέλαβε τη διαχείριση το 1964, κρατώντας ζωντανή την παράδοση και μετατρέποντας το κατάστημα σε ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της πόλης.
Η μεγάλη σπεσιαλιτέ της ταβέρνας ήταν οι κεφτέδες, ενώ στη συνέχεια, μαζί με τη σύζυγό του Βασιλική, ανέπτυξε το μαγαζί σε πλήρες εστιατόριο που άφησε εποχή. Τα τελευταία χρόνια στο «τιμόνι» βρίσκεται ο γιος του, Γιώργος, ενώ στην οικογένεια ανήκει και η κόρη του, Μαγδαληνή.
Η κηδεία του Στάθη Μαραβέλα θα τελεστεί αύριο, Τετάρτη, στις 18:00, στον Ιερό Ναό Αλεξιωτίσσης Πατρών, όπου συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι της εστίασης θα του πουν το τελευταίο «αντίο».

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί δεν πρέπει να πλένετε τα αυγά του εμπορίου
Η star του Χόλιγουντ που εφηύρε το Bluetooth και το WiFi και κανείς δεν την πίστεψε
Το Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας ανοίγει ξανά τις πύλες του για την παράσταση «Σταφιδόκαμπος»
Προσωπικός Βοηθός: Πώς θα κάνετε αίτηση για 1.939 ευρώ τον μήνα
Τα social media «καταβροχθίζουν» την τηλεόραση
«Μια άλλη Θήβα», η παράσταση-φαινόμενο έρχεται στην Πάτρα
Οι 4 Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά έως τα Χριστούγεννα 2026
Η Apple αποκάλυψε κατά λάθος τα AirPods με κάμερα
