Θωμαΐδης για κορονοϊό: Η κατάσταση έχει ελεγχθεί -Ανησυχητικοί οι δείκτες διασωληνωμένων και θανάτων
Την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα εξέφρασε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι η κατάσταση έχει ελεγχθεί και όλοι οι δείκτες είναι καλοί, με εξαίρεση αυτόν για τους διασωληωνμένους.
«Εδώ και δύο εβδομάδες τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί. Το ίδιο και το ιικό φορτίο στα λύματα. Ωστόσο, στην Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένει υψηλό. Η κατάσταση έχει ελεγχθεί και ο ρυθμός αναπαραγωγής είναι γύρω στο 1 και η θετικότητα είναι 1,2-1,5. Είναι καλοί οι δείκτες, ενώ αυξάνει και ο ρυθμός εμβολιασμού», ανέφερε.
Ο μόνος ανησυχητικός δείκτης, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο δείκτης των διασωληνωμένων και των θανάτων τονίζοντας ότι θέλει έναν μήνα μετά τη μείωση των κρουσμάτων για να υποχωρήσει. «Η μεγάλη εικόνα λέει ότι έχουμε έναν ρυθμό αύξησης των απωλειών, ο οποίος βαίνει μειούμενος. Δεν έχει την τάση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα. Φαίνεται ότι πάμε σε έναν κυλιόμενο μέσο όρο εβδομάδας που θα είναι γύρω στο 90-95 και κάποιες μέρες ίσως δούμε και 100», επισήμανε ο κ. Θωμαΐδης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Εκθεση Γλυπτικής στην Αχαΐα Κλάους υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών
Καμένη κατσαρόλα: Το απλό «trick» με Coca-Cola που εξαφανίζει τα καμένα χωρίς τρίψιμο
RayNeo: Τα νέα iO, GT και GT Max φέρνουν AI και προσωπικό cinema μπροστά στα μάτια
Σούκι Γουότερχαουζ: «Έκανα ένα nepo-baby» – Η δήλωση για την κόρη της με τον Ρόμπερτ Πάτινσον
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
