«Θρησκευτικός τουρισμός: Ευεξία Σώματος και Πνεύματος» – Παρακολουθείστε live την ψηφιακή ημερίδα

image 622678

Στο πλαίσιο του θεσμού «Solidarity Days», το Τμήμα Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με αρωγό την εταιρεία Data Consultants και χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «Πελοπόννησος» διοργανώνει ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Θρησκευτικός τουρισμός: Ευεξία Σώματος και Πνεύματος».

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/7uGbTfN69gI” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>  

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του θρησκευτικού πλούτου της Περιφέρειας μέσω της υλοποίησης δραστηριοτήτων με  πολυδιάστατες θετικές επιδράσεις στην υγεία και ευεξία των επισκεπτών.

Η ημερίδα υποστηρίζει το έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την διερεύνηση των προοπτικών και των τρόπων ανάδειξης και αξιοποίησης του θρησκευτικού πλούτου της περιοχής μας.

Ειδικότερα, στην περίπτωση των επισκεπτών τρίτης ηλικίας, ο τουρισμός ευεξίας αποτελεί μια χάραξη τουριστικής στρατηγικής που συμβάλλει στην επίτευξη της ενεργούς γήρανσης με καινοτομία και εξωστρέφεια. Πρόκειται για μία διαδικασία μεγιστοποίησης ευκαιριών για σωματική, κοινωνική, ψυχική υγεία, ώστε όλοι οι άνθρωποι να είναι σε θέση να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και να απολαμβάνουν μια ανεξάρτητη και καλής ποιότητας ζωή. 

Η ψηφιακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (pde.gov.gr) και του θεσμού «Solidarity Days» (solidaritydays.gr), φιλοξενώντας εκλεκτούς καλεσμένους και ομιλητές από τον χώρο της εκκλησίας, του τουρισμού και της πολιτικής. 

Παράλληλα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν πρωτότυπες και συμμετοχικές δράσεις, οι οποίες θα σχετίζονται με τη βυζαντινή μουσική, τη μοναστηριακή κουζίνα, κ.ά. και θα προβληθούν την ώρα της εκδήλωσης μέσω βίντεο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Υγεία και κοινωνία για Ολους ΠΔΕ 2021», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ιδρυμα, Λήδας Νανάς και Σπύρου Δούκα  θα προβάλουν τη δράση «Ευεξία και Βυζαντινή μουσική», σε συνεργασία με τη βυζαντινή χορωδία «ΠΑΝΥΜΝΗΤΟΣ».

Τον συντονισμό θα έχει ο δημοσιογράφος της «Π», Κώστας Λαμπρόπουλος και την ημερίδα θα χαιρετίσουν η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ενώ θα υπάρξουν τοποθετήσεις κα από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ