Τι σημαίνει να μην έχεις ΕΣΥ, θα το καταλάβεις όταν το χρειαστείς… εσύ!

Του Νίκου Ι. Νικολόπουλου, πρ. υφυπουργός Εργασίας – πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

Συντριβή και διάλυση του ΕΣΥ επέφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με θρασύτητα και εμμονή για το ξήλωμά του. Η κατεδάφιση της δωρεάν περίθαλψης είναι πια γεγονός. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς της χώρας, που αντιτίθενται στις αλλαγές, τονίζουν ότι ήρθε το τέλος του δωρεάν ΕΣΥ!

Ακόµη και «γαλάζιοι» συνδικαλιστές, όλοι μα όλοι σε όλη την Ελλάδα, απορρίπτουν το άρθρο που δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του δημόσιου τομέα να ασκούν ιδιωτικό έργο, καθώς όπως εξηγούν, είναι λάθος για τη δημόσια υγεία, οι γιατροί του ΕΣΥ να έχουν τα δικά τους ιατρεία ή να συνεργάζονται με ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

Ναι τους τελευταίους χρόνους η κοινωνία έχει «αλαλιάσει» με τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που έχει δεχτεί.

Ναι μπορεί να δείχνει πως δεν νοιάζεται ο πολυβασανισμένος συμπατριώτης αλλά υγιής, για κάτι που δεν τον αφορά προσωπικά και άμεσα.

Οταν όμως ασθενήσει ο ίδιος ή παιδί του, ή άλλος εκ του στενού περιβάλλοντος και δεν έχει κομπόδεμα, για ιδιωτικό νοσοκομείο ή για φακελάκι, τότε θα καταλάβει ότι έπρεπε πρωτίστως να αγωνίζεται και να διεκδικεί από τα κόμματα εξουσίας, να του εξασφαλίσουν τη δωρεάν πρόσβαση στο αγαθό της υγείας.

Τώρα που ο Μητσοτάκης, από δημόσιο αγαθό μετατρέπει σε εμπόρευμα την υγεία, πρώτοι πρέπει να εξεγερθούν οι ψηφοφόροι και οι βουλευτές της Κοινωνικής Κεντροδεξιάς.

Πρώτοι οι «Γαλάζιοι» οφείλουν, να απαιτήσουν από τον νεοφιλελεύθερο μουσαφίρη να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους, ώστε όχι μόνο να μην καταστρέψει το ΕΣΥ αλλά και να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες περίθαλψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Να δημιουργηθούν Κέντρα Υγείας στις περιοχές που βρίσκονταν εκτός αστικού ιστού και να εκσυγχρονιστούν τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Δυστυχώς ο Μητσοτάκης έχει ασπαστεί, τον κοινωνικό δαρβινισμό δηλ. «ότι μόνο ο ισχυρότερος θα επιβιώσει»! Αποφάσισε να μετατρέψει το ΕΣΥ, σε «δεξαμενή πελατών» των ιδιωτικών κλινικών, ώστε οι κλινικάρχες να κερδίζουν περισσότερα και να θησαυρίζουν.

Ο Μητσοτάκης και οι συνεργοί στη δολοφονία του ΕΣΥ, θα είναι δια βίου καταραμένοι, αφού για χάριν του πλουτισμού των ολίγων εμπόρων μεταπρατών και επίορκων, θα χαθούν χιλιάδες ζωές.

Αλλά και από της ψήφισης του αντιλαϊκού και αντικοινωνικού νόμου οι νοικοκυραίοι, θα χάνουν τις περιουσίες τους όταν θα απαιτείται να νοσηλευτούν και να χειρουργηθούν, αυτοί ή οι οικογένειές τους. Η υγεία δεν είναι ένα αγαθό μόνον για τους έχοντες.

Η δημόσια υγεία δεν είναι πολυτέλεια αλλά αυτονόητο ανθρώπινο καθήκον.
Θα επιτρέψουμε το καθεστώς των ασθενών δύο και τριών ταχυτήτων;

Το νέο νοµοσχέδιο Μητσοτάκη για την υγεία νομιμοποιεί το φακελάκι!

Είσαι άρρωστος και θες χειρουργείο, πλέον επίσημα μπορείς να παρακάμπτεις ουρές και αναμονές, αρκεί να έχεις να πληρώσεις και μπαίνεις πρώτος και με τον νόμο! Απλά τα πράγματα!

Ο νέος νόμος για την υγεία λέει με απλά λόγια: Θα πηγαίνεις στα επείγοντα, θα λαμβάνεις τις πρώτες βοήθειες για να γυρίσεις σπίτι σου, αλλά για οτιδήποτε χρειαστεί μετά, θα είσαι μπροστά στο δίλημμα ή δωρεάν κάποτε ή επί πληρωμή σε λίγες μέρες.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments