Τί θα ζητήσουν από τον Οικονόμου οι Αστυνομικοί κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην Πάτρα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου στις 11 το πρωί θα περάσει το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου της Ερμού, στην Πάτρα και ακολούθως θα συναντηθεί με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

Οικονόμου

Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη 2/11/2023, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της «Πελοποννήσου» για έλευσή του εντός της εβδομάδας.

Τον κ. Οικονόμου σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύουν ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος και ο γγ Δημόσιας Τάξης Μάνος Λογοθέτης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, στις 11 το πρωί θα περάσει το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου της Ερμού, όπου θα μετάσχει σε σύσκεψη με τους επικεφαλής της τοπικής ΕΛΑΣ, τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλαδας Απόστολο Μαρτζάκλη, τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας Θεόδωρο Τσάτσαρη και τους αστυνομικούς διευθυντές Ηλείας Γιώργο Αθανασόπουλο, Αιτωλίας Απόστολο Καπνιάρη και Ακαρνανίας Δημήτρη Γαλαζούλα.

Ακολούθως, ο κ. Οικονόμου θα συναντηθεί με το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας (ΕΑΥΑ). Εκτός από τη διά ζώσης επικοινωνία και ενημέρωση από τους συνδικαλιστές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, με κυρίαρχο την έλλειψη προσωπικού, θα παραδοθεί στον υπ. Προστασίας του Πολίτη υπόμνημα με αιτήματα. Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης η συνδικαλιστική Ενωση έχει θέσει την επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας, αλλά και την υλοποίηση της δέσμευσης για οριστική απεμπλοκή από τη μεταφορά ψυχιατρικών ασθενών από και προς τα νοσοκομεία, ανά την ελληνική επικράτεια.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Στο περιεχόμενο του υπομνήματος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», γίνεται αναφορά στην επιτακτική ανάγκη για αύξηση των οργανικών θέσεων στην Αχαΐα, καθώς υπάρχουν περίπου 80 κενά, στην άμεση αναβάθμιση του Επιχειρησιακού Κέντρου «100» του Τμήματος Αμεσης Δράσης Πατρών, στην προμήθεια υλικοτεχνικού και ατομικού εξοπλισμού των ενστόλων και στην ανανέωση του μηχανοκίνητου στόλου (κλούβες, λεωφορεία, συμβατικά κ.λπ.).
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη συστηματική και διαρκή εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού, με θεσμοθέτηση περιοδικών εκπαιδεύσεων ανά ειδικότητα, αλλά και στην υποχρεωτική λειτουργία Δημοτικής Αστυνομίας. Επιπλέον, προτείνεται η ίδρυση Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων, με τη στελέχωση μόνιμη δύναμης, με έδρα την Πάτρα, κατά τα πρότυπα λειτουργίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τέλος, επισημαίνεται η αναγκαιότητα αναβάθμισης της ασφάλειας στο κτίριο της ΕΛΑΣ στην Ερμού, δεδομένου πως αποτελεί στόχο επιθέσεων, με πρόσφατο περιστατικό τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.