Τηλεφωνική συνομιλία Ντράγκι – Ερντογάν
Στην συνομιλία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις της αφγανικής κρίσης.
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε την Τετάρτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, στην συνομιλία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις της αφγανικής κρίσης, με ιδιαίτερη αναφορά στην δράση της διεθνούς κοινότητας στα διάφορα φόρα, συμπεριλαμβανομένου και του G 20.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας του G20, και κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να πάρει μέρος στην Σύνοδο της Ρώμης, στα τέλη Οκτωβρίου.
Παράλληλα, στην τηλεφωνική επικοινωνία Ντράγκι – Ερντογάν δόθηκε βάρος στις διμερείς σχέσεις Ιταλίας -Τουρκίας, στις εξελίξεις της πολιτικής διαδικασίας στο εσωτερικό της Λιβύης, αλλά και στο πώς έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα, σε όλη την λιβυκή επικράτεια.
Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο προκλήθηκε ένταση στις διμερείς σχέσεις Ιταλίας – Τουρκία, όταν ο Ντράγκι είχε αποκαλέσει τον Ερντογάν “δικτάτορα” με την Άγκυρα να απαιτεί “συγγνώμη”.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Μπορεί ένα φρούτο να βοηθήσει πραγματικά σε καλύτερο ύπνο;
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας στο Rhodes Pre-Forum 2026 ΦΩΤΟ
Η Binance κάλυψε το 95% των 6,3 δισ.$ κλεμμένων crypto και επαναφέρει τις αναλήψεις
Πώς να καθαρίσετε την τοστιέρα χωρίς να χαράξετε τις πλάκες
Νατάσα Παζαΐτη: Η σπάνια τηλεοπτική εξομολόγηση – Η απάντηση στις φήμες για την υγεία της
