Times: Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά για ήρεμες διακοπές
Για χαλαρωτικές στιγμές ακόμη και το Σεπτέμβριο
Με μία νέα λίστα, οι Βρετανικοί Times παροτρύνουν τους αναγνώστες τους να συνεχίσουν τις διακοπές τους, να αποφύγουν τα πολυπληθή μέρη και να προτιμήσουν ελληνικά νησιά που προσφέρουν χαλαρωτικές στιγμές και θυμίζουν τη μαγεία της ελληνικής μυθολογίας.
Ο κατάλογος της βρετανικής εφημερίδας τοποθετεί την Άνδρο στην κορυφή για την αυθεντικότητα της, την εντυπωσιακή φύση, τους καλόκαρδους κατοίκους και τα μονοπάτια. Η λίστα περιλαμβάνει τη Φολέγανδρο για τα ηλιοβασιλέματα, τη Νίσυρο για τη θέα στο ηφαίστειο, τη Σύρο για πολιτιστικές αναζητήσεις και το Μεγανήσι για γαλήνιες αποδράσεις.

Τον «δεκάλογο» των ήρεμων προορισμών για ονειρικές διακοπές, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, συμπληρώνουν η Αλόννησος για την άγρια φύση, η Μήλος για τα μοναδικά τοπία, η Πάτμος για τις πανέμορφες παραλίες και το μυστηριακό κλίμα της, το Αγκίστρι για εκδρομές, αλλά και τα Κύθηρα για το ειδυλλιακό περιβάλλον τους, αναφέρει.
«Έχουμε ξεκινήσει μια διαρκή και οργανωμένη προσπάθεια εξωστρέφειας, καθώς η Άνδρος προσφέρει στην μετά-Covid εποχή όσα αναζητά ο Έλληνας αλλά ξένος ταξιδιώτης όπως δραστηριότητες στη φύση, ένα μείγμα ερημικών και οργανωμένων παραλιών και προπάντων, αυθεντική φιλοξενία. Μετά από μία ικανοποιητική σεζόν, οι τουριστικές ροές συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

«Η έντονη θρησκευτικότητα, τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO μαζί με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος δημιουργούν ένα συνδυασμό εμπειριών που δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους ταξιδιώτες από Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα υποδομής, τουριστικές δράσεις και πολιτιστικές πρωτοβουλίες εμπλουτίζουν το αφήγημα μας και συμβάλλουν στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας,» επισημαίνει ο δήμαρχος Πάτμου, Λευτέρης Πέντες.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να προστατευτείτε από τον καπνό των πυρκαγιών – Τα 6 μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Εκπαιδευτική εκδρομή στο Καρναβαλικό εργαστήρι Πατρών από το ΚΔΑΠ Ροιτίκων ΦΩΤΟ
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Η Γιορτή Σταφίδας του 29ου Φεστιβάλ στο Γρηγόρι Αιγίου ΦΩΤΟ
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Παρουσιάστηκε στον Σταθμό Καλαβρύτων το βιβλίο της Αναστασίας Ευσταθίου
