Την 1η Απριλίου πιάνουν δουλειά οι εξειδικευμένοι διαμεσολαβητές στο Κτηματολόγιο

Την 1η Απριλίου πιάνουν δουλειά στο Κτηματολόγιο οι εξειδικευμένοι διαμεσολαβητές που θα επιλύουν τις κτηματολογικές διαφορές.

Την 1η Απριλίου πιάνουν δουλειά οι εξειδικευμένοι διαμεσολαβητές στο Κτηματολόγιο

Ήδη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η σχετική ΚΥΑ με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών.

Ειδικότερα, σε δυόμισι μήνες, πριν από τη συζήτηση κτηματολογικών αγωγών θα είναι υποχρεωτική η διαμεσολάβηση. Έως τότε, οι διαμεσολαβητές θα πρέπει να εκπαιδευτούν και να εγγραφούν στο Ειδικό Μητρώο Κτηματολογικών Εγγραφών.

Το κόστος των υπηρεσιών που θα προσφέρουν ανέρχεται σε 25 ευρώ την ώρα.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, πριν από τη συζήτηση της αγωγής, ο ενάγων θα πρέπει να καλέσει – με την αγωγή του ή με αυτοτελές έγγραφο – τον εναγόμενο σε υποχρεωτική αρχική συνεδρία διαμεσολάβησης ενώπιον κτηματολογικού διαμεσολαβητή, ο οποίος θα επιλέγεται από ειδικό μητρώο, το οποίο θα τηρείται από την Κεντρική Επιτροπή Διαμεσολάβησης.

Στην περίπτωση που οι δύο πλευρές συμφωνήσουν, το πρακτικό διαμεσολάβησης καταχωρίζεται στο οικείο κτηματολογικό φύλλο και διορθώνεται η ανακριβής πρώτη εγγραφή. Εάν η καταχώριση επιφέρει και γεωμετρικές μεταβολές στα κτηματολογικά διαγράμματα, θα πρέπει να επισυνάπτεται σε αυτό, το τοπογραφικό διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών, καθώς και το αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής αυτού στην κτηματολογική βάση.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη μη έγκαιρη ανανέωση συμβάσεων σε πολλά Γραφεία Κτηματογράφησης.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι αλλάζει στις διαδικασίες ελέγχου των επιδοτήσεων
ΓΕΜΗ: Ποιοι είναι υπόχρεοι εγγραφής, μεταβατικές διατάξεις και τα νέα Μητρώα
χρηματιστήριο
Timberhub: Επανάσταση στην αγορά ξυλείας ήρθε από την Πάτρα