Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η κηδεία του «τέως Βασιλιά» στην Μητρόπολη, η ανακοίνωση της οικογένειας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας η κηδεία του τέως βασιλιά Κωσνταντίνου θα πραγματοποιηθεί στην Μητρόπολη τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Κηδεία

Η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών, όπως αναφέρει ανακοίνωση της οικογένειας, και η ταφή θα γίνει στο Τατόι. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Η ανακοίνωση

Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου.

Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,

Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων

Τι ζήτησε από τον Ιερώνυμο η οικογένεια

Νωρίτερα, είχε κατατεθεί αίτημα από την οικογένεια στη Μητρόπολη, με την Ιερά Σύνοδο να εκδίδει σχετική ανακοίνωση.

Από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η κηδεία του «τέως βασιλιά», πότε και που θα τελεστεί

«Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας», τονιζόταν σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Θα ταφεί ως ιδιώτης

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Μαξίμου, ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, ενώ δεν θα υπάρξουν τιμές αρχηγού κράτους ή λαϊκό προσκύνημα.

Μαξίμου: Από την πίσω πόρτα έφυγαν οι τρεις γιοι του τ.Βασιλιά Κωνσταντίνου – Τι συζήτησαν για την κηδεία του πατέρα τους

«Σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:

Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία».Η ανακοίνωση της οικογένειας

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments