Τίποτα δεν είναι έκπληξη…

Tου Χρήστου Βεργανελάκη, Συντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Οι «τοπικές» πολιτικές και κομματικές διεργασίες και εξελίξεις είναι ραγδαίες και πλησιάζοντας προς τις εκλογές, πρώτα τις εθνικές και μετά τις αυτοδιοικητικές, θα γίνονται ακόμα πιο ραγδαίες.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας είναι κομμάτι του παζλ των βαθύτερων διεργασιών. Χρόνια στο «κουρμπέτι», απ’ το 1994, ξέρει καλά πώς λειτουργεί το «σύστημα». Το έζησε, άλλωστε, με όσα έγιναν πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και τον …εκτροχίασαν!

Θεωρώ πως εκείνα τα γεγονότα άφησαν πληγή στην πολιτική ψυχή του. Δεν ήθελε επ’ ουδενί να ξαναμπεί σε μια παρεμφερή διαδικασία «συμμαχιών» και «εχθρικών» στρατοπέδων.

Ηθελε, πλέον, να επιλέξει κάτι που θα μπορεί να το ελέγχει, θεωρητικά, πιο εύκολα. Κάτι που θα γνωρίζει εκ των προτέρων ποιοι είναι πλάι του και ποιοι απέναντί του. Και το κυριότερο, κάτι με φρέσκο, για τον ίδιον, αέρα.

Θα κατέβει, λοιπόν, για δήμαρχος Πατρέων, έχοντας την άτυπη από κοινού στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ; Ακούγεται εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, έως και «αυτοκτονικό», γιατί ο Πελετίδης δεν κερδίζεται. Θα έκανε, άραγε, ο κ. Κατσιφάρας, τώρα και πίσω, μια τέτοια επιλογή, έστω και υπό πρέσινγκ, ξέροντας πως θα βγει κατά 90% χαμένος; Δεν αποκλείεται…

Θα κατέβει, μήπως, για βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ; Μπορεί… Πιθανό είναι. Αλλά με τη μία, τη σίγουρη θέση στην Αχαΐα να ‘ναι ρεζερβέ από τον Γ. Παπανδρέου, κι εδώ οι ελπίδες έχουν ταβάνι. Αλλά υπάρχουν. Και είναι σημαντικές.

Η 2η έδρα, αν καταφέρει να την κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, είναι ορθάνοιχτη, δίχως καθαρό φαβορί.

Και η έκπληξη: θα κατέβει, άραγε, για βουλευτής Αχαΐας του…ΣΥΡΙΖΑ; Η φήμη κυκλοφορεί έντονα τις τελευταίες μέρες! Ακούγεται ως εξωπραγματική, αρχικά, αλλά στην πολιτική τίποτα δεν είναι πλέον εξωπραγματικό. Τίποτα να μη σας εκπλήσσει.

Ποιος θα είναι ο νέος επικεφαλής της παράταξης Κατσιφάρα και βασικός αντίπαλος του Φαρμάκη; Αυτό παραμένει γρίφος… Μπορεί ο αντίπαλος του Φαρμάκη, τον Οκτώβρη του 2023, να μην εμφανιστεί τώρα. Πιθανότατα θ’ αναλάβει υπηρεσιακός επικεφαλής για τους επόμενους μήνες και ο κανονικός θα ξεμυτίσει αργότερα.

Το πιο φρέσκο όνομα που μάθαμε γι’ αυτόν τον ρόλο είναι του ηλείου βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, του δικηγόρου-εργατολόγου Διονύση Καλαματιανού.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ