Το 65% λέει «ναι» στο υποχρεωτικό εμβόλιο – Τι έδειξε έρευνα

Για ομάδες εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, οι πολίτες πιστεύουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν σύμφωνα με έρευνα της Pulse .

Το 65% λέει «ναι» στο υποχρεωτικό εμβόλιο - Τι έδειξε έρευνα

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσίευσε χθες ο ΣΚΑΪ.

Σίγουρα ναι απαντά το 49% του δείγματος και μάλλον ναι το 16%, ενώ σίγουρα όχι το 19% και μάλλον όχι το 9%. Συντριπτικά μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά για όσους έχουν κάνει εμβόλιο ή έχουν προγραμματισμένο ραντεβού το επόμενο διάστημα. Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι απαντήσεις για χώρους μόνο εμβολιασμένων ή μεικτούς. Το 37% δηλώνει ότι σίγουρα προτιμά χώρους μόνο για εμβολιασμένους και το 15% μάλλον σίγουρα, έναντι 21% που δηλώνει ότι σίγουρα προτιμά μεικτούς χώρους και 19% μάλλον σίγουρα.

Η εικόνα που αποτυπώνεται στην κοινωνία με βάση την δημοσκόπηση για τα δύο αυτά θέματα βοηθά την κυβέρνηση να προχωρήσει στις αποφάσεις που έχει πάρει. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικούς, προκειμένου να έχει νομοθετηθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου και να εφαρμοστούν πριν το φθινόπωρο οι σχετικές αποφάσεις. Οσοι επιμείνουν να μην εμβολιάζονται θα μετακινούνται σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με το κοινό, χωρίς να τίθεται θέμα απόλυσης από την υπηρεσία. Η ανησυχία για ένα νέο κύμα της πανδημίας ακόμα και πριν το φθινόπωρο, επαναφέρει έντονα τη συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό και των εκπαιδευτικών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και δεν έχουν κλείσει ακόμα ραντεβού εμφανίζονται αρνητικοί στο να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 67% δηλώνει ότι μάλλον ή σίγουρα δεν θα το κάνει έναντι 39% που δηλώνει ότι μάλλον και σίγουρα θα εμβολιαστεί το επόμενο διάστημα. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι στο σύνολο του δείγματος κατά του εμβολιασμού τάσσεται το 14%. Με βάση αυτό το στοιχείο υπάρχουν τα περιθώρια να επιτευχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας μέσα στους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αχαΐα: Η ύπαιθρος γυρίζει πλάτη στο εμβόλιο – Απογοητευτικά τα στοιχεία που αποκαλύπτει η “Π”

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ