Το αυτοκινητοδρόμιο, το Patras IQ και όλα τα εν εξελίξει έργα υποδομής στο Δήμο Ερυμάνθου στη συνεδρίαση της ΣΕΑΔΕ

Τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση της «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα»

Το αυτοκινητοδρόμιο, το Patras IQ και όλα τα εν εξελίξει έργα υποδομής στο Δήμο Ερυμάνθου στη συνεδρίαση της ΣΕΑΔΕ

Το αυτοκινητοδρόμιο, η 7η Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Patras IQ, τα εν εξελίξει έργα υποδομής στο Δήμο Ερυμάνθου και  τα οφέλη που θα προκύψουν από τη δράση «Στήριξη υφιστάμενων και υπό σύσταση φορέων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) στην Δυτική Ελλάδα», ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση της «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» (ΣΕΑΔΕ) την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, στη Χαλανδρίτσα.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίασης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα σημαντικά έργα που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναλάβει και προχωράει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση τους. Αναφέρθηκε στον Περιφερειακό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας (Digital Innovation Hub), τη δράση REBRAIN WESTERN GREECE που στοχεύει στον τεχνολογικό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας, στην ανάσχεση του φαινομένου brain drain και στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες όπως αντίστοιχα πραγματοποιείται σε κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα διεθνούς εμβέλειας. Ενημέρωσε ακόμη για το έργο «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 4.0 : Η 4η  Βιομηχανική Επανάσταση στην Κεντρική και την Περιφερειακή Διοίκηση –Πιλοτική Εφαρμογή στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας». Επίσης, ο κ. Ζαΐμης αναφέρθηκε εκτενώς και στην Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Patras IQ, η οποία θα διεξαχθεί από 7 έως 12 Δεκεμβρίου 2021.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος, το Επιμελητήριο και κάθε Φορέας,  έχει καθήκον και χρέος να αξιοποίηση σωστά τα χρήματα που διαθέτει, διότι τα χρήματα αυτά είναι του λαού και οφείλει να τα εκμεταλλευτεί δημιουργώντας έργα προς όφελος των πολιτών και γενικότερα της κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση  του Δήμου στις ευκαιρίες που υπάρχουν αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τονίζοντας ότι εάν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ύδρευσης και άρδευσης θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ο κ. Μπαρής επισήμανε  την ανάγκη αναβάθμισης των δρόμων «111» και Καλαβρύτων.

Σημαντική ήταν η ενημέρωση που έγινε για την υλοποίηση του αυτοκινητοδρομίου από τον πρόεδρο Ευάγγελο Φλωράτο. Τόνισε ότι το έργο προχωράει και σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων, το Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  γίνεται κάθε προσπάθεια για την υλοποίησή του μέχρι το 2023.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Αριστείδης Μαμασιούλας στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Π.Δ.Ε.  παρουσίασε τη δράσης «Στήριξη υφιστάμενων και υπό σύσταση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) στη Δυτική Ελλάδα». Όπως είπε, ειδικότεροι στόχοι είναι η στήριξη και ενίσχυση των παραγωγικών εγχειρημάτων αυτοδιαχείρισης και της συλλογικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η μείωση της ανεργίας, κυρίως ευάλωτων και ειδικών ομάδων πληθυσμού, η ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας των κοινωνικών επιχειρήσεων.

Τέλος τις σύγχρονες  μεθόδους  Γεωργίας Ακριβείας και Επιχειρηματικότητας, ανέλυσε ο Μάριος Πραποπουλος. Τη συνεδρίαση οργάνωσε ο συντονιστής του ΣΕΑΔΕ  Δημήτρης Μπαρμπούνης ενώ παρόντες ήταν  μέλη της Αυτοκινητοδρόμιο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου  Διαμαντής Κανελλόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Αίγιο - Καλογερόπουλος: «Οι επέτειοι δεν είναι έξω από τη ζωή μας ως μύθοι αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης»
Έρευνες για τον εντοπισμό 50χρονης αλλοδαπής που αγνοείται στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου
Νέο μπλόκο Ρομά στην Πατρών - Πύργου στη Γαστούνη
Ξεκινά η υλοποίηση για την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας – Ποια τα επόμενα βήματα