Το Αίγιο παραμένει κάστρο της ΝΔ

Του Γιάννη Μεντζελόπουλου, Γραμματέας ΔΗΜ. ΤΟ ΝΔ Αιγιαλείας.

 

«Νόμιζα ότι θα είχατε… πάει για ελιές»! Μ’ αυτήν την χαρακτηριστική «ατάκα» ο πρωθυπουργός έδειχνε ευχαριστημένος από την συμμετοχή των Αιγιωτών στην σύντομη «στάση» του στο Αίγιο το πρωί (ώρα 10 περίπου) της Τρίτης.

Πράγματι, κι εμείς στην «Τοπική» της ΝΔ δεν περιμέναμε σε μία εργάσιμη μέρα και πρωϊνή ώρα τόσο κόσμο! Γύρω στις 9.30 ήσαν 150 άτομα και στις 10-10.30 ήσαν ήδη 300! Ισως και παραπάνω…

Ευγενής, προσηνής, προσιτός και λίαν επικοινωνιακός ο Πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός τίμησε το «κάστρο» της Νέας Δημοκρατίας, την (πρώην) επαρχία Αιγιαλείας. Λίγοι πρωθυπουργοί την τιμούν διαχρονικά με επισκέψεις!

Η οδός Μητροπόλεως έκλεισε στο ύψος του Μητροπολιτικού μας Ναού και όλοι νέοι, μεσήλικες και πιο μεγάλοι ήθελαν να του σφίξουν το χέρι. Και εκείνος δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο! Δεν αρνήθηκε ούτε τις λεγόμενες «σέλφι» σ’ αρκετούς (που το έχουν συνήθεια αυτό!).

Ανέβηκε στο «πεζούλι» της καφετέριας για να μιλήσει και σε λίγο… ξεπρόβαλε ο ήλιος πάνω από τον τρούλο της «Φανερωμένης». Και ο Κυρ. Μητσοτάκης παρ’ όλο που ο ήλιος τον… στράβωνε, ούτε καν διανοήθηκε να φορέσει τα γυαλιά ηλίου του, κοίταζε τον κόσμο στα μάτια! Και οι (συμ)πολίτες, επίσης, γιατί ο λόγος του ήταν πηγαίος και ειλικρινής, χωρίς ίχνος δημαγωγίας.
Τελείωσε την σύντομη, αλλά μεστή νοημάτων και μηνυμάτων γενική ομιλία του, και στα «όρθια» ήπιε το εσπρεσάκι του.

Και αφού άκουσε για λίγο κάποιους, νυν και πρώην, αυτοδιοικητικούς, πέρασε απέναντι για ν’ ανάψει κεράκι στην «Φανερωμένη» -αυτό το σπουδαίο έργο των παλιών Αιγιωτών και του Ε. Τσίλερ πρωτίστως- και φυσικά για να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής, που προσωρινά βρίσκεται στην Μητρόπολη. Με ευλάβεια ασπάστηκε την Πολιούχο και ίσως-ίσως θα ζήτησε και την βοήθειά της! Σίγουρα θα την χρειασθεί στο δύσκολο έργο του.

Βγήκε από τον Ναό και ο κόσμος ακόμα έσπευδε, πριν μπει στο αυτοκίνητο, να τον χαιρετήσει… Και έτσι η πόλη – παρά την πρόσφατη… πικρία της – έδειξε, απέδειξε ότι παραμένει κάστρο της Νέας Δημοκρατίας, της ιστορικής μας παράταξης, στο νομό μας, στην Αχαΐα!

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments