To ανοιχτό κολυμβητήριο του ΝΟΠ αποτελεί τη μεγαλύτερη «προίκα»

ΝΟΠ

Για κάθε σωματείο το να έχει δικό του γήπεδο, είναι η μεγαλύτερη «προίκα» του, του δίνει την ευκαιρία να μείνει «ζωντανό» στο πέρασμα του χρόνου και ειδικά τα τελευταία έτη, όπου τα οικονομικά δεδομένα έχουν γίνει πιο δύσκολα, κυρίως για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

 

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ιστορικός ΝΟΠ ο οποίος διαθέτει το ανοιχτό κολυμβητήριο στην Ακτή Δυμαίων και είναι ένα γήπεδο «στολίδι» το οποίο έχει βοηθήσει το σύλλογο να μείνει όρθιο σε δύσκολους καιρούς, αλλά και στο να παράγει πολλούς ταλαντούχους αθλητές στα αναπτυξιακά τμήματα πόλο.

Η «Π» «βουτάει» στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΝΟΠ το οποίο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση χάρη στις φροντίδες της διοίκησης.

Πρώτα από όλα το κολυμβητήριο ξεκίνησε να χτίζεται το 2001 επί θητείας του προέδρου Γιώργου Τελώνη και με δαπάνες του Ομίλου.

 

Το γήπεδο κτίστηκε σε οικόπεδο που άνηκε στον ΟΛΠΑ-τα τελευταία χρόνια έχει περάσει στον Δήμο Πατρέων-  με σύμβαση παραχώρησης η οποία λήγει το 2025.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΜΑΧΕΣ

Τα εγκαίνια του ανοιχτού κολυμβητηρίου, έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2002 με επίσημα παιχνίδια όταν ο ΝΟΠ φιλοξένησε αγώνες για Ομιλο του Len Trophy  και ήταν μία γιορτή με τους φίλαθλους να γεμίζουν τις εξέδρες.

Μιλάμε για ένα κολυμβητήριο το οποίο είναι «στολίδι» και αποτελεί έδρα με αποτέλεσμα, τη περίοδο του καλοκαιριού και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, οι επίσημοι αγώνες γίνονται εκεί.

Η ΓΛΥΦΑΔΑ, Η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΑ

Ενα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχει το κολυμβητήριο, είναι ότι πρόκειται για το ένα από τα τρία ανοιχτά κολυμβητήρια σε όλη την Ελλάδα, που είναι ανοιχτά όλο το χρόνο και ανήκουν σε σωματεία και όχι σε δήμους.

Τα άλλα δύο, είναι στην Γλυφάδα και στην Βουλιαγμένη οι διοικήσεις των οποίων χάρη στις συνδρομές των μελών τους, μπορούν να το διατηρούν σε εξαιρετική κατάσταση.

Κάθε σύγκριση βέβαια με τις πιο πλούσιες περιοχές της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης, είναι άστοχη και αυτό αναδεικνύει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του ΝΟΠ, να κρατήσει ζωντανό το κολυμβητήριο.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Το κολυμβητήριο του ΝΟΠ μπορεί να μην φαίνεται με την πρώτη ματιά όπως έχει αρκετές εγκαταστάσεις και αίθουσες που μπορεί να εξυπηρετήσει τα τμήματα του Ομίλου.

Εκτός από την κεντρική πισίνα και την βοηθητική πισίνα η οποία  χρησιμοποιείται για εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιών ηλικίας μέχρι7-8 ετών, περιλαμβάνει αίθουσες για διάφορες δραστηριότητες.

Υπάρχει η αίθουσα «Δ. Συνοδινός» η οποία χρησιμοποιείται για τις Γενικές Συνελεύσεις, αλλά και τις εκλογές του Ομίλου.

Επίσης περιλαμβάνει την αίθουσα τροπαίων, αλλά και γραφείων για τα μέλη της διοίκησης.

Ακόμα στο κάτω μέρος, υπάρχουν ξενώνες οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν δέκα άτομα και εκτός από την διαμονή αθλητών του ΝΟΠ, στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί και αποστολές ομάδων.

Επίσης, υπάρχει αίθουσα γυμναστηρίου, αίθουσα την οποία χρησιμοποιεί το νεοσύστατο τμήμα κωπηλασίας και περιλαμβάνει ειδικά κωπηλατικά όργανα για τους αθλητές του ΝΟΠ.

Επιπλέον υπάρχει αίθουσα ιατρείου η οποία εξοπλισμένη και με απινιδωτή, χώροι αποδυτήριων, βοηθητικοί χώροι, κυλικείο αλλά και αρκετός χώρος για παρκινγκ για αθλητές και γονείς.

Στόχος της διοίκησης είναι να προχωρήσει σε αναβάθμιση τα επόμενα 2-3 χρόνια με στόχευση το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειες και ήδη γίνονται επαφές με φορείς ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Ο ΝΟΠ χάρη στο κολυμβητήριο του δείχνει και το κοινωνικό του πρόσωπο καθώς έχει διαθέσει την πισίνα για μαθήματα σε αθλητές ΑμεΑ, σε συνεργασία με τα Special Olympicς, για τις ανάγκες του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και για εναλλακτική προπόνηση σε ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΝΟΠ,  αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή του Επαμεινώνδα Πετραλιά- εκ των ιδρυτών του Ομίλου- στον ελληνικό αθλητισμό, το 2019 έδωσε το όνομα του στο κολυμβητήριο.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ