Το Ατρόμητος-ΑΕΚ δεν έγινε τελικά για ένα και 2,5 εκατοστά! ΒΙΝΤΕΟ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο Φ.Α. ο διαιτητής Μανούχος

Το Ατρόμητος-ΑΕΚ δεν έγινε τελικά για ένα και 2,5 εκατοστά! ΒΙΝΤΕΟ

Γνωστοποιήθηκε με κάθε λεπτομέρεια τι ανέφερε στο Φ.Α., Ατρόμητος-ΑΕΚ, ο διαιτητής Μανούχος και για ποιον λόγο τελικά αποφάσισε τη μη διεξαγωγή του, με συνέπεια η τύχη του παιχνιδιού να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Το εντυπωσιακό στοιχείο, πάντα σύμφωνα με το Φ.Α., είναι ότι όπως αναφέρεται στο ένα τέρμα διορθώθηκε η όποια »αστοχία», αλλά στο άλλο όπως τονίζει ο Μανούχος υπήρχε απόκλιση σε σχέση με τα όσα ορίζονται από τους κανονισμούς δύο σημεία. Στον ένα σημείο και ένα εκατοστό και στο άλλο κατά 2,5.

 

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στο Φ.Α. έχουν ως εξής:

«Στις 16.45 η φιλοξενούμενη ομάδα ΠΑΕ ΑΕΚ, δια των εκπροσώπων της, κ. Κονέ και κ. Κοσμά, μας ενημέρωσε προφορικά ότι επρόκειτο να προβεί σε ένσταση αντικανονικότητας του γηπέδου, λόγω λανθασμένων διαστάσεων των τερμάτων.

Στις 16.50 εγώ και η διαιτητική ομάδα βγήκαμε τον αγωνιστικό χώρο και προβήκαμε στον απαραίτητο έλεγχο και των δύο εστιών. Χρησιμοποιήσαμε μεζούρα, η οποία ανήκει στην Αστυνομία και διαπιστώσαμε ότι το ένα τέρμα είχε λάθος διαστάσεις σε ύψος σε ένα σημείο κατά πέντε εκατοστά και σε άλλο σημείο κατά τρία εκατοστά, μικρότερο από τα προβλεπόμενα.

Το άλλο τέρμα είχε λάθος διαστάσεις σε ύψος σε δύο διαφορετικά σημεία κατά δύο εκατοστά μικρότερο από τα προβλεπόμενα.
Εκείνη τη στιγμή ενημέρωσα τους παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας ότι θα έχουν έως και 30 λεπτά επιπλέον από την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διόρθωση των λανθασμένων διαστάσεων των τερμάτων.

Στις 17.20 μας παρέδωσε ο αρχηγός της φιλοξενούμενης ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο, υπογεγραμμένη την ένσταση αντικανονικότητας του γηπέδου από πλευράς της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Στις 17.28 δύο λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης έκανα επανέλεγχο των διαστάσεων των τερμάτων και διαπίστωσα ότι ακόμα δεν είχαν διορθωθεί. Δώσαμε παράταση 30 λεπτών όπως προβλέπει ο ΚΑΠ στη γηπεδούχο ομάδα ώστε να διορθώσει τις προβληματικές εστίες.

Στις 18.00 ήμουν στον αγωνιστικό χώρο και έκανα τον τελικό έλεγχο μαζί με την διαιτητική ομάδα και τους δύο αρχηγούς των ομάδων και του παρατηρητή του αγώνα και διαπίστωσα ότι οι διαστάσεις του ενός τέρματος ήταν ορθές, ως προς το προβλεπόμενο, αλλά στην άλλη εστία κατά τον έλεγχο των τεσσάρων σημείων ως προς το ύψος, δύο σημεία βρέθηκαν με απόκλιση μικρότερη από το προβλεπόμενο από τον κανονισμό κατά ένα εκατοστό το ένα σημείο, και κατά 2,5 εκατοστά το άλλο σημείο, ενώ άλλα δύο σημεία ήταν ορθά.

Σημειώνεται ότι όλες οι μετρήσεις έγιναν από το κάτω μέρος της οριζόντιας δοκού κάθετα προς το έδαφος. Ως εκ τούτου έκρινα το γήπεδο αντικανονικό λόγω λανθασμένων διαστάσεων της μια εστίας και αποφάσισα τη μη τέλεση του αγώνα.
Μαζί με το φύλλο αγώνα επισυνάπτονται τόσο η ένσταση της φιλοξενούμενης ομάδας, όσο και το έγγραφο αντιρρήσεων της γηπεδούχου ομάδας, υπογεγραμμένα από τους αρχηγούς τους».

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments