Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας φιλοξενεί το 17ο Φεστιβάλ ΛΕΑLEA Ιβηροαμερικανικής Λογοτεχνίας.
Το Σάββατο 14 Ιουνίου στον πολυχώρο πολιτισμού ΕΠΊΚΕΝΤΡΟ + στις 8.00 μ.μ η Ισπανίδα συγγραφέας Eva Baltassar , ο συγγραφέας Fernando Iwasaki από το Περού, ο ποιητής Αντώνης Δ. Σκιαθάς θα συνομιλήσουν με θέμα : “Περί Ταυτότητας και Λογοτεχνίας” την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ισπανός ποιητής και μεταφραστής Εδουάρδο Λουθένα.
“Ποιοι είμαστε όταν γράφουμε και ποιοι όταν διαβάζουμε; Σε αυτό το στρογγυλό τραπέζι οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν πάνω στο ζήτημα της ταυτότητας όχι ως βεβαιότητας, αλλά ως μιας συνεχούς αναζήτησης. Μέσα από τα έργα τους, θα αναλογιστούν πώς η λογοτεχνία μάς επιτρέπει να κατοικούμε πολλαπλούς εαυτούς, να διασχίζουμε εσωτερικά όρια και να αντιμετωπίζουμε κατά πρόσωπο τις αντιφάσεις μας. Ένας διάλογος για τη γραφή ως τρόπο ύπαρξης, αντίστασης και, ίσως, κατανόησης του εαυτού μας”.
Το Φεστιβάλ ΛΕΑLEA θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 10 έως τις 22 Ιουνίου, στις 14 και 19 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στις 14 Ιουνίου στην Πάτρα και τη Λευκάδα όπως και στην Τήνο και θα δώσει το παρόν στο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, στην Κρήτη, από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου. Με περισσότερους από 25 προσκεκλημένους από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κολομβία, την Κούβα, την Ισπανία, το Μεξικό, τη Νικαράγουα, το Περού, την Πορτογαλία και την Ουρουγουάη. Περίπου 30 προσκεκλημένοι από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν σε αυτό την πολιτιστικό γεγονός που, με μέσο τις λέξεις και τα γράμματα, χτίζει γέφυρες μεταξύ Λατινικής Αμερικής, Ισπανίας, Ελλάδας και Πορτογαλίας.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Μόνιμο tattoo χωρίς βελόνες και σύντομα θα το παραλαμβάνεις με κούριερ
Η επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος» ΦΩΤΟ
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Λαμπερή καλοκαιρινή γιορτή στην Πλαζ για τα 44 χρόνια προσφοράς της «Φλόγας» ΦΩΤΟ
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Το «κρέας»… μιας σκοτεινής επαρχίας στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας ΦΩΤΟ
