Το Δρέπανο απογειώνεται – Έρχεται η μεγάλη συνάντηση της αετοσανίδας

Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Δρέπανο θα φέρει κοντά στο άθλημα νέους αθλητές, θα ανανεώσει το υπάρχον «αίμα» και θα φέρει μια νέα γενιά κοντά στον χώρο.

Το Δρέπανο απογειώνεται – Έρχεται η μεγάλη συνάντηση της αετοσανίδας Το ακρωτήρι του Δρεπάνου θα πλημμυρίσει με χρώματα, με τη δράση σε θάλασσα και αέρα να είναι πραγματικά εντυπωσιακή

Ο αθλητισμός προσφέρει χαρά, υγεία, ψυχαγωγία και διασκέδαση.

Μπορεί να προσφέρει, όμως, και μια μεγάλη οικονομική τόνωση σε μια ολόκληρη περιοχή. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από εκείνο του 1ου OPEN Πανελληνίου πρωταθλήματος Formula Kite, Kitefoil & TT:R, διοργάνωση την οποία θα απολαύσουμε στα μέρη μας το διάστημα 1-4 Απριλίου.

Το ιβέντ, πέρα από την αγωνιστική σπουδαιότητά του, αλλά και την ιστορική σημασία του (είναι η πρώτη επίσημη διοργάνωση στη χώρα μας, από την οποία θα αναδειχθούν, μάλιστα, και τα μέλη της πρώτης Εθνικής ομάδας αετοσανίδας!), αναμένεται να φέρει στην περιοχή μας εκατοντάδες επισκέπτες, τόσο αθλητές με τους προπονητές και τους συνοδούς τους, όσο και τις οικογένειες ή και τους φίλους των συμμετεχόντων, καθώς επίσης και πολύ κόσμο που απλά αγαπάει τα υδάτινα αθλήματα και θέλει να συνδυάσει το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών με ένα σπουδαίο ιβέντ.

Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι, στην Πάτρα καταφτάνουν ήδη συμμετέχοντες και απλοί επισκέπτες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με τους διοργανωτές να αναφέρουν πως στο πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος περισσότερες από 10 πόλεις της χώρας, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Ναύπακτος, Λευκάδα, φυσικά η οικοδέσποινα Πάτρα, κ.ά.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για την τοπική οικονομία; Οτι θα δουλέψουν εμπορικά καταστήματα, ότι θα κλειστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία, ότι θα υπάρξει κίνηση στα εστιατόρια, ότι θα χρησιμοποιηθούν μέσα μαζικής μεταφοράς και ότι θα κινηθεί «ζεστό» χρήμα στην περιοχή μας, κάτι που αποτελεί βαθιά ανάσα σε μια δύσκολη συγκυρία.

Το άλλο μεγάλο όφελος για την Πάτρα έχει να κάνει με την προβολή της πόλης. Πρόκειται για μια διοργάνωση εξωστρέφειας που θα προβάλλει μια υπέροχη παράκτια και θαλάσσια περιοχή, όπως είναι η παραλία του Δρεπάνου, η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα χάρη στις προσπάθειες (και) των kitesurfεράδων. Κι επειδή ο αθλητικός τουρισμός είναι μια μορφή τουρισμού που γνωρίζει ραγδαία άνθηση, το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι σε θέση να μετατρέψει την Πάτρα και ειδικότερα το Δρέπανο σε μόνιμη βάση για τους φίλους της αετοσανίδας. Με απλά λόγια:

Θα βλέπουμε συνεχή δράση στο kite surf στη διάρκεια μιας σεζόν!

Περισσότερα στοιχεία για τους αριθμούς του 1ου OPEN Πανελληνίου πρωταθλήματος Formula Kite, Kitefoil & TT:R θα γίνουν γνωστά σήμερα στις 11 π.μ. στη συνέντευξη Τύπου που έχουν προγραμματίσει να δώσουν οι διοργανωτές του σπουδαίου ιβέντ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για διοργάνωση που αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και αξιοποιεί, ταυτόχρονα, το φυσικό της κάλλος. Και κάτι μας λέει ότι μετά την 4η Σεπτεμβρίου θα μας ανοίξει η όρεξη και θα θέλουμε ακόμη περισσότερη δράση στην αετοσανίδα!

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ

Το 1ο OPEN Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island διοργανώνουν ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών και το Αθλητικό Σωματείο Cape Drepano (με εμπειρία ετών στο χώρο της αετοσανίδας), ενώ συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Δρέπανο: 1-4 Σεπτεμβρίου το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite

Παράλληλα, το μεγάλο ιβέντ τελείται και υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων, ενώ τους αγώνες στηρίζει μια μεγάλη ομάδα χορηγών-υποστηρικτών, γεγονός που φανερώνει τη ραγδαία άνοδο του αθλήματος και τη δυναμική που αναπτύσσει σιγά-σιγά μετά και την απόφαση να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα Ολυμπιακά αγωνίσματα. Οι διοργανωτές έκαναν ειδική μνεία και στον Ομιλο «Τιτάν», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η βαριά βιομηχανία στηρίζει τις προσπάθειες της αετοσανίδας όλα αυτά τα χρόνια, αγκαλιάζοντας τους αθλητές», καθώς επίσης και στο Λιμεναρχείο Πατρών και το Πολεμικό Ναυτικό, λόγω και της παρουσίας του γνωστού Φάρου στο ακρωτήριο Δρέπανο.

ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΕΛΕΧΑΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΣΟΝΗΣΙ!»

«Είμαστε στη φάση που λέει: Αέρα στα πανιά μας! Το Δρέπανο είναι πανέτοιμο για να φιλοξενήσει σπουδαίους αγώνες. Και να ξέρετε ότι το Πρασσονήσι της Ρόδου το έχουμε ξεπεράσει προ πολλού…». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε προς όλους τους φίλους της αετοσανίδας ο Ντίνος Μπέλεχας ενόψει του 1ου OPEN Πανελληνίου πρωταθλήματος Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island. Ο εκπρόσωπος των διοργανωτών απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να παρακολυθήσει τους αγώνες, αλλά και τις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 1-4 Σεπτεμβρίου στο Δρέπανο, υποσχόμενος πλούσιο θέαμα και πολύ όμορφες στιγμές.

«Η μορφολογία της περιοχής ευνοεί το kitesurf. Ο αέρας περνάει μέσα από ένα κανάλι ανάμεσα σε βουνά κι έχουμε ένα εξαιρετικό τερέν για να γίνονται σπουδαίοι αγώνες που προσελκύουν γνωστούς αθλητές όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από όλον τον κόσμο», ανέφερε ο Ντ. Μπέλεχας και έκλεισε με τη φράση-κάλεσμα: «Ραντεβού στο Δρέπανο!».

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ – ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ποιο θα είναι, όμως, το πρόγραμμα των αγώνων; Και ποιες είναι οι παράλληλες δράσεις που θα διοργανωθούν το τετραήμερο στο Δρέπανο;

Μοναδικές συναυλίες και beach parties με Μαρίζα Ρίζου, Onirama και Burger Projects στο Cape Drepano

– Καθημερινά η δράση θα ξεκινάει με την προετοιμασία των αθλητών, ενώ στις 12 μ. θα γίνεται η έναρξη των ιστιοδρομιών, η οποία θα πλαισιώνεται από Side Events για όλες τις ηλικίες και μοναδικές συναυλίες και beach parties δίπλα στο κύμα Powered by Bacardi.

– Την Πέμπτη 1/9 στις 5μ.μ. και μετά την ολοκλήρωση των ιστιοδρομιών την πρώτης ημέρας, ο Dj Κωνσταντίνος Γεωργίου θα δώσει το σύνθημα για την έναρξη του πρώτου beach party!

– Την Παρασκευή 2/9 στις 6.30μ.μ. τη σκυτάλη θα πάρουν οι Burger Project, που αναμένεται να συναρπάσουν με τη θεατρικότητα, την ενέργεια, τη μουσική δεξιοτεχνία και το χιούμορ τους, με μεταμφιέσεις και ρεπερτόριο από Johnny Cash και Τσιτσάνη μέχρι Alice Cooper και Ρένα Βλαχοπούλου. Tην ίδια ημέρα στις 8:30μ.μ. θα ακολουθήσει ένα ανεπανάληπτο Sunset Party από ένα από τα πιο αγαπημένα pop–rock συγκροτήματα, τους Onirama, που θα ξεσηκώσουν το κοινό με την απίθανη ενέργειά τους.

– Το Σάββατο 3/9 η διασκέδαση θα ξεκινήσει από τις 11π.μ. με ένα All Day Βeach Party με Djs απ΄ όλη την Ελλάδα: Mr Panos & Jovolos, ANDY’s, Heavy Pins, Nikos Diamantopoulos και η βραδιά θα κορυφωθεί με την Ms Lefki και τον Cj Jeff που θα οδηγήσουν το party έως αργά τη νύχτα.

– Το 1ο OPEN Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R θα κορυφωθεί με τους μεγάλους τελικούς και τις απονομές την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Στις 7μ.μ. η διοργάνωση θα ρίξει «αυλαία» με την αγαπημένη Μαρίζα Ρίζου και την υπέροχη μπάντα της σε μία μαγευτική συναυλία Powered by Bacardi δίπλα στο κύμα με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

– Η είσοδος στους αγώνες και στις συναυλίες είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ