«Το Ε.Σ.Υ. καταστρέφεται»

«Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σάς παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου», δήλωνε το 2013 ο τότε Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του και περιγράφοντας το πλαίσιο στο οποίο θα εκινείτο στα θέματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Έντεκα χρόνια μετά και αφού τοποθετήθηκε, για να διαχειριστεί επικοινωνιακά την αποσύνθεση κάθε Υπουργείου, με τελευταίο παράδειγμα αυτό του Υπουργείου Εργασίας, ήλθε η ώρα να διαλύσει οριστικά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και πώς θα το επιτύχει αυτό; Με την τακτική του ώριμου φρούτου: Αφού με την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση και άλλα δόλια μέτρα αφήνει το ΕΣΥ να σαπίσει, παρουσιάζει την ιδιωτικοποίηση της Υγείας ως επιβεβλημένη ανάγκη.

Τώρα πια η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο του άκρατου φιλελευθερισμού της, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Η πολιτική της έχει καταστεί εχθρική απέναντι στον ελληνικό λαό. Οι πολίτες σαστίζουν μπροστά στο μέγεθος του θράσους των κυβερνώντων ενώ οι διάφορες μορφές λαϊκής αντίδρασης και διαμαρτυρίας δεν φαίνεται να συγκινούν τους τελευταίους.
Και όμως ο λαός εξακολουθεί να κρατά τις τύχες του στα δικά του χέρια. Στις 9 Ιουνίου έχει την ευκαιρία να δώσει ένα σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας στον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του, ψηφίζοντας τη μοναδική πολιτική ελπίδα για την Ελλάδα, το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ, το οποίο εγγυάται τη διασφάλιση της ταυτότητας του Έθνους μας και στην Ευρώπη.