Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας αλληλέγγυο στον αγώνα του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστίας Πανεπιστήμιου

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

Εργατοϋπαλληλικό

“Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου Οικότροφων Εστιών Πάτρας, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνουν οι φοιτητές για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν φοιτητική μέριμνα, για δημόσια και δωρεάν δωμάτια στην Εστία Πατρών”.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργαστικό Κέντρο καλώντας όλους να παραβρεθούν στην “37η Συνεδρίαση Εφορείας Φοιτητικών Εστιών” την Παρασκευή 12 Ιουλίου στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: “Πρόκειται για παιδιά, τα οποία αφού με χίλιους κόπους και στερήσεις τα ίδια και οι γονείς τους κατάφεραν να περάσουν στο Πανεπιστήμιο, έφυγαν από τον τόπο τους για να σπουδάσουν και δίχως την εξασφάλιση μιας στέγης θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις σχολές τους και τα όνειρά τους. Ενώ θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο και δεδομένο πως ειδικά αυτά τα παιδιά είναι αναγκαίο να προστατεύονται με κάθε τρόπο και να διευκολύνονται ώστε να δώσουν απερίσπαστα τη μάχη των σπουδών τους όχι μόνο δε γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα οι προϋποθέσεις – κόφτες που υπάρχουν στερούν από εκατοντάδες φοιτητές τη δυνατότητα ακόμα και να καταθέσουν αίτηση για δωμάτιο στις φοιτητικές εστίες, οι οποίες ως γνωστόν είναι σε άθλια κατάσταση. Και σα να μην έφτανε αυτό… ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα …να πρέπει να πληρώνουν 200 ευρώ!

Είναι αισχρό να ψάχνουν για πελάτες στους φοιτητές. Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι, σα να λέμε. Η ξεδιαντροπιά τους είναι τέτοια που έφτασαν στο σημείο να απειλούν με έξωση για πάντα από τις εστίες τρεις πρωτοετείς φοιτητές που δεν πληρώνουν το χαράτσι για το δωμάτιο. Δεν έχουν καμία υποχρέωση οι φοιτητές και οι οικογένειές στους να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Έχουν πληρώσει ήδη πολλά οι γονείς τους για να καλύψουν τα κενά που προκύπτουν από την υποστελέχωση της Δημόσιας παιδείας (φροντιστήρια, εξωσχολικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.α.) καθώς και μέσα από τη φοροληστεία που μας έχουν επιβάλλει συνολικά όλες οι κυβερνήσεις, σημερινή και προηγούμενες από κοινού και διαχρονικά. Είναι υποχρέωση του κράτους να αναλλάβει αυτό το κόστος, καθώς και να εξασφαλίσει ποιοτικούς χώρους διαβίωσης, επαρκείς για όλους τους φοιτητές που χρήζουν αυτής της ανάγκης.

Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας, που διεκδικούν να επιστρέψουν στις οικογένειες των εστιακών φοιτητών, όλα τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από τους πρωτοετείς φοιτητές.
Παλεύουμε πλάι τους για να ανεγερθούν νέες εστίες, ασφαλείς και ανθρώπινες χωρίς ΣΔΙΤ και ανταποδοτική λειτουργία.
Αγωνιζόμαστε για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες συνολικά για τους φοιτητές μας, ώστε πάρα τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που τους γονατίζουν καθημερινά, να μην έχουν επιπλέον και το βάρος του κόστους στέγασης.
Αξίζουν και δικαιούνται τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον και η ελπίδα αυτού του τόπου, να μπορούν να σπουδάζουν δίχως φόβο, άγχος, πίεση!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους της πόλης μας να παραβρεθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην “37η Συνεδρίαση Εφορείας Φοιτητικών Εστιών” την Παρασκευή 12/7/2024 και ώρα 11 πμ στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου για να συμπαρασταθούμε στα φοιτητές μας, στα παιδιά μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣ! ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗ!”.